luonto- ja eläintoimintaleirit maatilaympäristössä

Yhdessäoloa, luontoelämyksiä, eläiystäviä ja hevoskavereita Ronivaarassa.

eläintoimintaleirit:

Ronivaaran leirikesään kuuluu taas hevosia, koiria, lampaita, ystäviä ja mukavaa yhdessä tekemistä. Kysy rohkeasti sopivaa leiriä, tai valitse alta omasi ja varaa paikkasi!

Lapsille

  • 10. – 12.6. Lasten seikkailu- ja eläintoimintaleiri
  • 3.6. – 6.6. Nuorten hevostoimintaleiri

Monipuolista touhua ja tekemistä eläinten parissa Ronivaaran kodikkaassa maalaisympäristössä. Pienryhmäleirejä, joissa ohjaajilla myös erityisryhmäosaaminen.

Leirillä opettelemme eläinten hoitoa, ystävällistä eläinten käsittelyä, pelaamme erilaisia eläinavusteisia pelejä ja seikkailemme tilan lähiympäristössä. Touhuissamme mukana ovat vaihtelevasti niin tilan koirat, lampaat, ponit kuin hevosetkin.

Turvallisessa pienryhmässä ja voimaannuttavassa luontoympäristössä oppiminen sujuu jouhevasti omaan tahtiin. Eläinten hoitamisen ohessa harjaantuvat miltei huomaamatta niin vuorovaikutus- kuin tunnetaidotkin. Eläintoimintaleireillä ryhmien ohjauksesta vastaa ensisijaisesti toimintaterapeuttimme Mari.

Kenelle sopii?

Eläintoimintaleirimme sopivat sinulle, joka viihdyt erilaisten eläinten parissa ja puuhailet mielelläsi ulkona. Sinua kiinnostaa oppia, miten pystyt olemaan eläinten kanssa vuorovaikutuksessa niin, että tilanne on myös eläimelle mukava.
Pääset tekemään oikeita maatilan töitä hetkeen pysähtymistä ja rentoutumista unohtamatta. Eläintoimintaleirillä on osallistujien kiinnostuksen mukaan mahdollisuus myös ratsastaa jonakin päivänä.

Henkilökunnallamme on vahva osaaminen erityisryhmien kanssa toimisesta. Pystymme huomioimaan leiriläisten yksilölliset tarpeet, kysy rohkeasti!

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Leiripäivän kulku

Leiripäivä alkaa aamulla klo 10 ja päättyy iltapäivällä klo 14. Mukaan tulee varata säänmukaiset varusteet (kumisaappaat, hanskat, lakki) sekä omat eväät lounastauon ajaksi. Sadevarustus ja jotain vaihtovaatetta on hyvä olla repussa varan vuoksi. Tallilta löytyy jääkaappi eväiden säilytystä varten sekä mikro.

tutustu myös kesän ratsastusleireihin!

kemuksia ja hyvinvointia aidolla hevostilalla perinteisten suomenhevosten parissa

Ronivaara leiripaikkana

Ronivaaran tila on idyllinen hevostilaympäristö, joka on rakennettu tukemaan sekä hevosten että ihmisten hyvinvointia. Tila on vaaramaisemien keskellä rauhallinen maalaispihapiiri, joka mahdollistaa monenlaisen ja –tasoisen toiminnan. Tutustu tarkemmin.

Henkilökunta
Leireillä on aikuiset ohjaajat, joilla on kattava kokemus lasten ja nuorten sekä aikuisten kanssa toimimisesta. Pitkäjänteinen yli 15-vuoden kokemus näkyy hevosten kanssa toimimisessa ja opettamisessa. Henkilökunnalla on kokemusta ja koulutuksia monipuolisesti niin hevosalalta kuin kasvatus- ja kuntoutusalalta sekä erityisryhmien kanssa toimimisesta.
Ohjaajistamme löytyy niin ikään eläinavusteisen toiminnan ja kuntoutumisen tukemisen, opettamisen, hevosten ja koirien kanssa työskentelyn, hyvinvointipalvelujen, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattilaisia.
Tämä monipuolinen tiimi yhdessä hyvin koulutettujen eläinten ja kokeneiden avustajien kanssa tarjoaa ikimuistoisen leirikokemuksen. Tutustu tarkemmin Ronivaaran ammattilaiset.
Voit tutustua ja toimintaamme valikosta Meistä.

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Hevoset ja muut eläimet
Turvalliset hevosemme toimivat niin tunneilla, maastoissa, kisatilanteissa, kuin rennossa vuorovaikutuksellisessa toiminnassa erilaisten asiakkaiden kanssa. Tilalla on pieniä shettiksiä, pieniä poneja sekä kilttejä suomenhevosia. Leirin aikana pääset tutustumaan myös tilan muihin eläimiin, kanoihin, koiriin ja lampaisiin. Tutustu tarkemmin Suomenhevoset, Ponivoimat, ronivaaran koiravoimat ja Muut eläimet.

Ruokailut
Toimimme vastuullisesti, siksi leirillä on eritysjärjestelyjä hygieniatason ylläpitämiseksi ja kontaktien minimoimiseksi. Yksi niistä on myös ruokailut.
Päivän aikana on ruokatauko, ajan henkeen ruokailu omilla eväillä. Voit varata valmiin eväspaketin leiripäiville +10€/pvä. Ilmoita tämä varauksen yhteydessä, samoin kuin ruokavaliorajoitteet. 

Vakuutukset

Olemme SRL:n hyväksymä ja valvoma talli. Satunnaiset asiakkaat on vakuutettu ja seuran jäsenillä on omat vakuutukset. Meillä on toiminnan vastuuvakuutukset sekä ryhmävakuutus osallistujille. Suosittelemme henkilökohtaista vakuutusta.

majoitu mökkikylässä Kuusamossa

Majoitu perheyrityksemme Petäjäkylän mökkikylässä lammen rannalla.