Ruska Laukka - Monipuoliset Suomenhevospalvelut Kuusamo, Ruka

Meet the Traditional Finnhorses

lumoudu suomenhevosten luonteesta
ratsastusretket kaikenkokoisille
tutustu hevosten maailmaan
iloiset irtiotot arjesta
ikimuistoiset hevosohjelmat
retket sekä aloittelijoille että kokeneemmille
mukavia muistoja
ajatonta yhdessäoloa ja iloa
ihastu pieneen venniponiin
rauhaa ja rentoutumista
voimaannuttavat maastoreissut
yksilölliset tunnit, kurssit ja valmennukset pienryhmissä

Select language

  EN  

  FI  

  RU

Hevosvoimamme

laidun250x185.gif

Kotitilamme Ronivaaran tallissa asustaa kirjava joukko suomenhevosia. Sydäntä lähinnä ovat suomenhevoset, mutta pihapiirissä rotuja on ollut monia: PV:tä, PRE-hevosta, torinhevostatrakheneria, haflingeria, eestinponia, islanninhevosta, shettistä.  Asiakaskäytössä olevat hevosemme ovat turvallisia, luotettavia ja koulutettuja aikuisia konkareita sekä nuorempia hevosia kasvamassa. Osa hevosista on yksityisomistuksessa.

Ratsut ja harrastuskaverit

Kaikki hevosemme ovat rauhallisia kavereita, jotka ovat nähneet jo maailman menoa, eivätkä pienistä hätkähdä. Kaikilla voi harrastaa kouluratsastusta, esteitä, maastoilla vauhdikkaasti tai samoilla rauhallisesti vaaroilla ja metsissä. Hevosemme osallistuvat säännöllisesti valmennuksiin ja niitä koulutetaan kokoajan eteenpäin.

Hevosvoimistamme löytyy ratsu moneen makuun: fiilistelijälle, totiselle treenaajalle, tätiratsastajalle, konkarille sekä aloittelijalle. Hevoset osaavat ratsun hommat hyvin ja kulkevat ratsastajan tason mukaisesti, ilahduttaen sekä aloittelijaa että kokeneempaa ratsastajaa.

Hevosmiestaitojen opettajat

Arvostamme hyviä hevosmiestaitoja, harrastus on mielestämme paljon muutakin kuin ratsastamista. Toimintaa ohjaa sosiaalipedagoginen ajattelu, jossa lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä talliyhteisö. Osallistuvan toiminnan kautta jokainen saa omalla tavallaan oppia, oivaltaa asioita ja kohdata aidosti muut omaan tahtiinsa.  

Ratsastamisen lisäksi kaikki hevosvoimat toimivat liinassa, irtojuoksutuksessa, pyöröaitauksessa ja maasta käsinsiksi niillä onkin hyvä harjoitella hevosmiestaitoja ratsastuksen lisäksi. Suurin osa hevosistamme ja poneista  on opetettu ajolle. Kärryajelun lisäksi suomenhevosilla voi talvella ajella reellä tai kokeilla vaikka hiihtoratsastusta.

Hevosavusteinen toiminta

Hevosvoimissamme on hevosavusteiseen toimintaan koulutettuja hevosia, jotka tekevät avustajineen sosiaalipedagogista hevostoimintaa monipuolisesti erilaisten asiakkaiden kanssa, tutustu tarkemmin Hevostoiminta

Kaikki ovat meille yhtä tärkeitä - taustoihin tai karvoihin katsomatta.

Hevosten kuvia galleriassa

Contact us

Varaus - booking
+358 40 5300 603
Toimisto - Office
+358 40 7303 574
E-mail
info@ruskalaukka.fi

Follow us

How to find us

Meskusvaarantie 79B
93800 Kuusamo
icon

SRL_jasentalli_web.jpg
Suova_logo_rgb_72pix_pieni.jpg
sospped.png
Sosiaalipedagoginen Hevostoimintayhdistys ry
smartum.png
epassi.jpg
edenred.png