Ronivaaran isäntäväki

Sanna, Nea, Harri ja pojat.

Sanna

Sanna Kallunki vastaa Ruska Laukan toiminnasta, suunnittelusta ja kehittämisestä. Hän on aina ollut toimielias, suunnitelmallinen ja toiminnan tai minkä vaan kehittämisestä innostunut ja kiinnostunut. Ronivaaran toiminnan, rakennuksien ideoinnissa näkyy vahvasti hänen kynänjälkensä. Lopputulokset ovat yhteistyössä hiottu tilan isännän Harrin kanssa, jonka kädenjälki näkyy erityisesti kaikkien suunnitelmien toteutuksissa ja yksityiskohdissa. Siksipä Ronivaaran näyttää tänään tältä.

Sanna on aina ollut eläinrakas ja huolehtinut toisten hyvinvoinnista, siksipä hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla on luontevaa. Perhe on tärkeässä asemassa elämässä, siksipä työn ja lasten kasvvun tukeminen on ollut yksi tärkeä arvo kotitilalla työskennellen.

Hän on toiminut hevosalan yrittäjänä vuodesta 2006, jolloin jakkupuku ja korkkarit vaihtuivat pysyvästi kumppareihin Ronivaaraan muuton yhteydessä. Perhe ja yhteisö on kasvanut vuosia aikana nykyiseen muotoonsa.

Sisustaminen on Sannan intohimo, mutta tärkeintä Sannalle ovat eläinten hyvinvointi ja vastuullinen toiminta. Rakkaus sisustamiseen näkyy kaikkialla Ronivaaran tilalla kodikkuutena, mutta halu kehittää eläinavusteisia palveluita vastuullisesti näkyy laajemminkin. Sanna on ollut mukana eläinten hyvinvointiin ja eläinavusteisten palvelujen kehittämistoimissa jo jonkin aikaa.

Sanna on kouluttautunut Ypäjällä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaaksi (SPHT-ohjaaja),  ratkaisukeskeinen neuropsykiatrisen valmentajaksi (Nepsy-) ja luontohoiva-ohjaajaksi sekä opiskelee tällä hetkellä luonto- ja eläinavusteisen työnohjaajaksi. Lapsesta saakka ratsastusta harrastanut Sanna on ehtinyt perehtyä moneen alaan. Hän on Centered Riding-ohjaaja, alunperin koulutukseltaan nuorisotoiminnan ohjaaja painopisteenä erityisnuorisotyö ja työskennellyt pitkään koulupuolella erityislasten kanssa. Sen jälkeen hän on työskennellyt IT-alalla tuotepäällikkönä, suorittanut MKT-tutkinnon, kasvatustieteiden, sosiaalipolitiikan sekä tietojenkäsittelytieteiden opintoja Oulun yliopistossa.

Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

NEA

Talon tyttö Nea vastaa käytännössä tallin perustoiminnoista. Hän on kasvanut hevosten keskellä ja ratsastanut suurimman osan elämästään erilaisia hevosia. Nea ratsastaa ja valmentautuu monipuolisesti muualla ja meillä vierailevien valmentajien opetuksessa. Sydäntä lähellä ovat esteet sekä kouluratsastus.

Nea on suorittanut ratsastuksen ohjaajan opinnoista hevosalan opinnot ja suorittaa reaaliaineita työn ohella, samalla työskennellen perheyrityksessä.
Nea on lunastanut paikkansa perheyrityksessä ja vastaa jo tallin päivittäisestä käytännön pyörittämisestä. Hänen sydäntä lähellä on myös opettaminen ja erilaisten asiakasryhmien kanssa toimiminen. Hän hoitaa jouhevasti sekä suomalaiset, että ulkomaalaiset asiakkaat.
Nea kouluttaa tilan hevosia ja kouluttaa myös yhteistykumppanimme hevosia esitetäväksi mm. laatuarvosteluissa.

Ruska Laukan tallilta tapahtumissa vierailuja suomenhevosilla Ruka-Kuusamossa

Miesväki, HARRI JA POJAT

Harri on ammatiltaan yrittäjä. Perheen toinen yritys Petäjäkylä tarjoaa monipuolisia majoituspalveluita Petäjälammen rannalla. Harri vastaa pihapiirin rakennusprojekteista sekä korjauksista. Harri osallistuu tapahtumiin, tilaisuuksiin ja ajeluihin. Rauhallinen isäntä on toinen Ronivaaran vankkumattomista pilareista. 

Tilan pojat Onni ja Oskari osallistuvat toimintaan omalla tavallaan touhuten. Poikien vastuualueena on erityisesti hevosten siedättäminen erilaisiin liikkuviin ja lentäviin esineisiin ja mitä kummallisempiin päriseviin ääniin. Tämän työ vilkkaat veljekset ovat suorittaneet kiitettävästi; hevosemme toimivat hyvin myös muuttuvissa tianteissa. Iän karttuessa pojilla on alkanut kiinnostamaan yhä enempi moottoroidut työ.