Kesäleirit 2021

Yhdessäoloa,elämyksiä ja hevoskavereita Ronivaarassa.

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

ratsastusleirit

Ronivaaran leirikesään kuuluu taas hevosia, ystäviä ja mukavaa yhdessä tekemistä. Valitse alta oma leirisi ja varaa paikkasi!

 • Yleisleiri 7.6. – 10.6.2021
 • Alkeisleiri 14.6. – 17.6.2021
 • Hoito- ja alkeisleiri 21.6. – 23.6.2021
 • Vanhempi-lapsileiri 28.6. – 1.7.2021
 • Valmennusleiri 5. – 8.7.2021
 • Seniorileiri 2. – 5.8.2021

Hevos- ja toimintaleirit

 • Eläinten kanssa -leiri 7.6. – 10.6.2021
 • Hevostoimintaleiri 14.6. – 17.6.2021
 • Eläinten kanssa – vuorovaikutuksessa -leiri 21.6. – 23.6.2021
 • Eläinten kanssa voimaa ja vuorovaikutusta perheessä -leiri 28.6. – 1.7.2021

Yleisleiri 7.6. – 10.6.2021

Leiri soveltuu parhaiten jo perustaidot omaaville lapsille. Ratsastamme ja toimimme hevosten kanssa pienryhmissä. Opettelemme leirillä tärkeitä hevosmiestaitoja sekä harjoittelemme turvallisilla hevosilla ratsastusta ja hevosharrastusta monipuolisesti. Leirillä ratsastetaan 2 kertaa päivän aikana; monipuolisesti koulua, puomeja ja esteitä, sekä tietenkin pidetään hauskaa leikkitunnilla. Pääset kokeilemaan myös hevosagilityä, vikellystä, ilman satulaa ja tandemratsastusta sekä maastoilua.
Tutustut hevosten kanssa työskentelyyn, opit lukemaan hevosten elekieltä, pääset perehtymään hevosten kanssa vuorovaikutukseen ja käsittelyyn maasta käsin, liinatyöskentelyyn sekä ajamiseen. Hoidamme erilaisia hevosia ja tutustumme niiden elämään laumassa ja laitumilla. Leirin päätteeksi järjestämme yhteisen tapahtuman, se voi olla leirikisat, pitkä maastoretki tai hevosten match- show leiriläisten toiveiden mukaan.
Tärkeä osa toimintaamme on myös hevosten kanssa kommunikoinnin ja hevosten käsittelytaitojen opettelu. Meillä tutustut myös hevosen lajityypilliseen käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Saat leirin aikana oman hoitohevosen ja opit tunnistamaan hevosen hyvinvointiin vaikuttavia asioita.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.

Hoito- ja alkeisleiri 21.6. – 23.6.2021

Lasten leirille ei tarvitse olla aikaisempaa hevos- tai ratsastuskokemusta. Tutustu turvallisessa ympäristössä, ammattilaisen ohjaamana  hevosiin, opi hevosen hoitoa rauhallisesti  pienryhmissä. Tilan maskotit shetlanninponit, pienet ponit ja suomenhevoset ovat tottuneet toimimaan pientenkin lasten kanssa.
Pääset kokeilemaan hevosten kanssa mm. poniajelua hevosagilityä ja vikellystä. Opiskelemme myös perustaitoja hevosten hoidosta, varusteista ja hyvinvoinnista. Opit henkilökohtaisessa opastuksessa toimimaan hevosten kanssa omaan tahtiin. Pääset tutustumaan myös tilan muihin eläimiin, kanoihin, koiriin ja lampaisiin. Hoitoleiriltä on hyvä jatkaa esimerkiksi kesällä alkaviin alkeisryhmiin.

Aloita uusi harrastus turvallisesti, ratsastamme päivittäin ja puuhailemme muuta mukavaa hevosten kanssa. Voimaannuttavassa luontoympäristössä oppiminen sujuu jouhevasti omaan tahtiin. Pääset kokeilemaan hevosten kanssa mm. poniajelua hevosagilityä ja vikellystä. Opiskelemme myös perustaitoja hevosten hoidosta, varusteista ja ratsastuksesta. Leirillä on sekä hevosten hoitoa ja ratsastuksen perusteiden opettelua. Halutessasi voit osallistua myös vain hoiteluun. Alkeisleirillä opit henkilökohtaisessa opastuksessa ratsastuksen perusteet. Saat leirin aikana oman hoitohevosen. Leiriltä on hyvä jatkaa esimerkiksi kesällä alkaviin alkeisryhmiin.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa

Vanhempi-lapsileiri 28.6. – 1.7.2021

Haluatko viettää aikaa tärkeän ihmisen kanssa ja samalla puuhailla mukavia ja voimaannuttavia asioita hevosten kanssa? Leiriläiset hallitsevat ainakin ratsastuksen perustaitoja. Ratsastamme tai opiskelemme hevosten käsittelyä 2 kertaa päivässä. Ratsastuksia sekä harjoituksia yhdessä perheenjäsenen kanssa, tasoryhmissä, myös lasten sekä aikuisten ryhmissä ja pari- tai valmennustunneilla.
Leirillä ratsastetaan monipuolisesti koulua, puomeja ja esteitä, sekä tietenkin pidetään hauskaa leikkitunnilla. Pääset kokeilemaan myös hevosagilityä, vikellystä, ilman satulaa ja tandemratsastusta sekä maastoilua.
Saatte leirin ajaksi valinnan mukaan joko yhteisen tai omat hoitohevoset. Teemme hevosten kanssa myös muita, kuin ratsain tehtäviä harjoitteita ja vietämme voimaannuttavaa laatuaikaa. Opit hevosten kanssa kommunikoinnista ja vuorovaikutuksesta omaan tahtiin. Opit myös kiinnittämään huomiota hevosen hyvinvointiin, sekä saat tietoa hevosen lajityypillisestä käyttäytymisestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.

Kts majoitushinnat ja vaihtoedot kohdasta majoitus.

Valmennusleiri 5. – 8.7.2021

Leiri on kokeneille ja tavoitteellisesti ratsastaville harrastajille. Ratsastamme pienryhmissä 2 kertaa päivässä, mahdollisuus myös paritunteihin. Olet jo kokenut ratsastaja ja haluat kartuttaa taitoja ja oppia monipuolisesti myös hevosten kanssa kommunikoinnista ja vuorovaikutuksesta. Leirin aikana opit lisää hevosen lajityypillisestä käyttäytymisestä ja opit huolehtimaan ja kiinnittämään huomiota hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
Leirillä saat oman hoitohevosen, jonka hoidosta ja hyvinvoinnista huolehdit. Treenaat myös hevosen kanssa tavoitteellisesti. Opi lukemaan hevosia enemmän, vaikuttamaan hevosen hyvinvointiin muutenkin kuin ratsastamalla, sekä kouluttamaan hevosia. Myös oman hevosen leirille tuominen mahdollinen, leirihinta sisältää oman hevosen ylläpidon ja heinät.
Voit vaikuttaa leirin, sekä ratsastustuntien sisältöön ja leirin yhteiseen päätökseen. Pidämme toiveiden mukaan joko leirikisat, maastovaelluksen. Valmennusleiriläiset voivat majoittua Petäjäkylässä mökissä, kts majoitushinnat.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.
 • Kts majoitushinnat ja vaihtoedot kohdasta majoitus.

Seniorileiri 2. – 5.8.2021

Haluatko viettää aikaa ja puuhailla mukavia ja voimaannuttavia asioita hevosten kanssa? Haluat oppia lisää hevosista ja ratsastuksesta eritasoisissa yksilöllisissä pienryhmiin. Voimaannu vaaramaisemissa maastossa ja koe aitoa vuorovaikutusta hevosten kanssa.
Leirin aikana pääset perehtymään hevosen lajityypilliseen käyttäytymiseen ja elämään laumassa. Opit huolehtimaan ja kiinnittämään huomiota hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä toimimaan hevosten kanssa arvostavassa vuorovaikutuksessa.
Tutustut leirin aikana hevosen käyttäytymistarpeisiin, sekä opit kommunikoimaan ja lukemaan hevosen elekieltä. Saat leirin ajaksi hoitohevosen, jonka kanssa teemme myös muita, kuin ratsain tehtäviä harjoitteita ja vietämme voimaannuttavaa laatuaikaa.
Ohjaajat ovat eläinavusteisen toiminnan, opettamisen, hevosten kanssa työskentelyn sekä hyvinvointipalvelujen, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattilaisia. Voit varata halutessasi myös eläinavusteisia omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia tapaamisia mm. jaksamiseen, itsetuntemukseen, vanhemmuuteen, elämän muutoksiin tai työnohjaukseen liittyen. Päiväleiri 4 päivää 295€.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€.
 • Kts majoitushinnat ja vaihtoedot kohdasta majoitus.

Eläinten kanssa -leiri 7.6. – 10.6.2021

Leiri soveltuu kaikille eläimistä pitäville lapsille, leirille ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Tutustumme pienryhmässä turvallisten aikuisten kanssa hevosiin ja muihin tilan eläimiin. Opettelemme hoitamaan ja olemaan eläinten kanssa viihtyisässä luonto- ja maatilaympäristössä.
Yhdessä hoitaminen, puuhaaminen ja vuorovaikutus eläinten kanssa on tärkeässä osassa leirin aikana. Pääset mm. hoitamaan hevosia ja pieniä poneja, ratsastamaan, kärryajelulle, metsäretkelle, poniagilityyn sekä vikeltämään leirin aikana.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.

Hevostoimintaleiri 14.6. – 17.6.2021

Hevostoimintaleiri soveltuu kaikille eläimistä pitäville lapsille. Tutustut pienryhmässä turvallisten aikuisten kanssa hevosiin ja muihin tilan eläimiin. Opettele pienryhmässä hoitamaan hevosia ja poneja, sekä toimimaan eläinten kanssa. Voimaannuttavassa luontoympäristössä oppiminen sujuu jouhevasti omaan tahtiin.
Viihtyisä luonto ja maatilaympäristö tarjoaa voimaannuttavan kokemuksia ja elämyksiä eläinten kanssa. Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus eläinten kanssa on tärkeässä osassa leirin aikana. Pääset mm. hoitamaan hevosia ja pieniä poneja, ratsastamaan, kärryajelulle, metsäretkelle ja vikeltämään leirin aikana.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.
 • Kts majoitushinnat ja vaihtoedot kohdasta majoitus.

Eläinten kanssa – vuorovaikutuksessa 21.6. – 23.6.2021

Leirillä tutustut pienryhmässä hevosiin ja muihin tilan eläimiin, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Opettele turvallisessa pienryhmässä hoitamaan hevosia ja poneja, sekä toimimaan ja kommunikoimaan eläinten kanssa. Pääset mm. hoitamaan hevosia ja pieniä poneja, ratsastamaan, kärryajelulle, metsäretkelle ja vikeltämään leirin aikana.
Voimaannuttava yhdessä tekeminen, eläinten kanssa kommunikointi ja yhteisön jäsenenä toimiminen ovat tärkeässä roolissa leirin aikana. Keskinäiset vuorovaikutustaidot ja tunnesäätely harjaantuvat viihtyisässä luonto ja maatilaympäristössä. Voimaannu ja paranna vuorovaikutusta läheisesi kanssa suomenhevosten ja eläinten avulla.
Ohjaajat ovat eläinavusteisen toiminnan, opettamisen, hevosten ja koirien kanssa työskentelyn sekä hyvinvointipalvelujen, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattilaisia.  Sopimuksesta voimme räätälöidä ratkaisukeskeisiä nepsyvalmennus- tai työnohjauksellisia tapaamisia leirin yhteyteen. Aikuisille tai koko perheelle voimme halutessanne toteuttaa eläinavusteisia omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia elementtejä mm. jaksamiseen, itsetuntemukseen, vanhemmuuteen, elämän muutoksiin tai työnohjaukseen liittyen.

 • Päiväleiri 3 päivää 245€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.

Eläinten kanssa – Voimaa ja vuorovaikutusta perheen kesken leiri 28.6. – 1.7.2021

Leirillä tutustut pienryhmässä hevosiin ja muihin tilan eläimiin, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Opettele turvallisessa pienryhmässä hoitamaan hevosia ja poneja, sekä toimimaan ja kommunikoimaan eläinten kanssa. Pääset mm. hoitamaan hevosia ja pieniä poneja, ratsastamaan, kärryajelulle, metsäretkelle ja vikeltämään leirin aikana.
Voimaannuttava yhdessä tekeminen, eläinten kanssa kommunikointi ja yhteisön jäsenenä toimiminen ovat tärkeässä roolissa leirin aikana. Keskinäiset vuorovaikutustaidot ja tunnesäätely harjaantuvat viihtyisässä luonto ja maatilaympäristössä. Voimaannu ja paranna vuorovaikutusta läheisesi kanssa suomenhevosten ja eläinten avulla.

Ohjaajat ovat eläinavusteisen toiminnan, opettamisen, hevosten ja koirien kanssa työskentelyn sekä hyvinvointipalvelujen, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattilaisia.  Sopimuksesta voimme räätälöidä ratkaisukeskeisiä nepsyvalmennus- tai työnohjauksellisia tapaamisia leirin yhteyteen. Aikuisille tai koko perheelle voimme halutessanne toteuttaa eläinavusteisia omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia elementtejä mm. jaksamiseen, itsetuntemukseen, vanhemmuuteen, elämän muutoksiin tai työnohjaukseen liittyen.Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.

 • Päiväleiri 4 päivää 295€, laskutetaan kokonaisuudessaan toukokuun lopussa.
 • Kts majoitushinnat ja vaihtoedot kohdasta majoitus.
Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Ronivaara leiripaikkana

Ronivaaran tila on idyllinen hevostilaympäristö, joka on rakennettu tukemaan sekä hevosten että ihmisten hyvinvointia. Tila on vaaramaisemien keskellä rauhallinen maalaispihapiiri, joka mahdollistaa monenlaisen ja –tasoisen toiminnan. Tutustu tarkemmin.

Hevoset ja muut eläimet
Turvalliset hevosemme toimivat niin tunneilla, maastoissa, kisatilanteissa, kuin rennossa vuorovaikutuksellisessa toiminnassa erilaisten asiakkaiden kanssa. Tilalla on pieniä shettiksiä, pieniä poneja sekä kilttejä suomenhevosia. Leirin aikana pääset tutustumaan myös tilan muihin eläimiin, kanoihin, koiriin ja lampaisiin. Tutustu tarkemmin Suomenhevoset, Ponivoimat, ronivaaran koiravoimat ja Muut eläimet.

Henkilökunta
Leireillä on aikuiset ohjaajat, joilla on kattava kokemus lasten ja nuorten sekä aikuisten kanssa toimimisesta. Hevosalan pitkäjänteinen ja monipuolinen jo 15-vuoden kokemus näkyy hevosten kanssa toimimisessa ja opettamisessa, sekä elämysten ja hyvinvoinnin tuottamisessa eläinten avulla.
Henkilökunnalla on vankka kokemus ja koulutuksia monipuolisesti niin hevosalalta kuin kasvatus- ja kuntoutusalalta sekä erityisryhmien kanssa toimimisesta. Ratsastusleirin ohjaajat ovat kokeneita hevosalan ammattilaisia, joilla on kokemusta myös kilpailemisesta että hevosten kouluttamisesta. Ohjaajistamme löytyy niin ikään eläinavusteisen toiminnan ja kuntoutumisen tukemisen, opettamisen, hevosten ja koirien kanssa työskentelyn, hyvinvointipalvelujen, kasvatus- ja kuntoutusalan ammattilaisia. Tämä monipuolinen tiimi yhdessä hyvin koulutettujen eläinten ja kokeneiden avustajien kanssa tarjoaa ikimuistoisen leirikokemuksen. Tutustu tarkemmin Ronivaaran ammattilaiset.

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Leirien tiedot

Päiväleiri 3 päivää 245€ ja päiväleiri 4 päivää 295€. Ei erillistä varausmaksua, leirit laskutetaan kokonaisuutena toukokuun lopussa. Meillä on toiminnan vastuuvakuutukset sekä ryhmävakuutus osallistujille. Suosittelemme henkilökohtaista vakuutustua.

Ruokailut
Toimimme vastuullisesti, siksi leirillä on eritysjärjestelyjä hygieniatason ylläpitämiseksi ja kontaktien minimoimiseksi. Yksi niistä on myös ruokailut. Päivän aikana on ruokatauko, ajan henkeen ruokailu omilla eväillä. Voit varata valmiin eväspaketin leiripäiville +10€/pvä. Ilmoita tämä varauksen yhteydessä, samoin kuin ruokavaliorajoitteet. 

Majoittumismahdollisuus  
Lasten leireillä ei ole yhteismajoitusta tai ruokailuja. Haluamme turvata asiakkaiden hyvinvoinnin ja toimia vastuullisesti, siksi lasten leirit ovat päiväleirejä. Leirille muualta tuleva leiriläinen voi majoittua seurueineen perheyrityksessämme Petäjäkylässä. Tarjoamme 6 hlön mökin leiriläiselle ja hänen läheisille tarjoushintaan leirin ajaksi kesäkuussa 80€/yö.
Nuorten ja aikuisten leirillä on majoittumismahdollisuus. Vanhempi- lapsi leiriläisillä, juniori ja seniorileiriläisillä on mahdollisuus varata majoitus 2hlön huoneissa hyvin varustelluissa loma-asunnoissa hintaan 15€/yö, tai koko 6(+2) hlön mökki omaan käyttöön leirin ajaksi 80€/yö. Majoittuminen tapahtuu perheyrityksemme Petäjäkylän hyvin varaustelluissa loma-asunnoissa. Tutustu tarkemmin petajakyla.fi