kuntoutumisen tuki

Eläinavusteinen toiminta kuntoutumisen tukena

Hyvinvointia luonnosta ja eläimistä vastuullisesti

Ronivaaran luonto- ja maatilaympäristö eläimineen tarjoaa miellyttäviä ja voimaannuttavia kokemuksia. Ronivaaran tilalla voimannut ja pääset kokemaan eläinten kanssa hyvinvointiavaikutuksia turvallisissa pienryhmissä. Eläinavusteisen työskentelyn hyvinvointivaikutusten merkitys on suuri erityisesti kuntoutujille.

Kun tarvitset kuntoutusta, eläinavusteinen kuntoutumisjakso voi auttaa sinua esimerkiksi itseluottamuksen rakentamisessa ja paluussa työelämään.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Rinnalla kulkien

Ronivaaran toiminnan hyvinvointivaikutukset syntyvät eläinten kanssa työskentelyn, yhdessä toimimisen, yhteisöllisyyden ja toiminnallisuuden kautta.
Tilan arjessa on monia kuntouttavia asioita. Osallistuminen toimintaan yhdessä muiden kanssa soveltuu kaikenikäisille. Yksilöllisessa ryhmässä voit tulla toimintaan omaan tahtiin. Työskentelymuotojamme ovat esimerkiksi

  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta
  • Eläinavusteinen toimintaterapia
  • Nepsyvalmennus
  • Maatilatoiminta

Eläinavusteinen kuntoutus on tavoitteellista ja suunnitelmallista, ja toteutuu aina moniammatillisen työryhmän kanssa yhteistyössä.

Ruska Laukka tallin pihapiiristä kesä- ja talvikuvia Ruka-Kuusamossa

”  Hyödynsin mielikuvaa itsestäni seisomassa Ruska Laukan tallin käytävällä aina, kun terapeuttini kehotti minua kuvittelemaan itseni johonkin erityisen turvalliseen paikkaan.”

aikuinen asiakas
Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Yhdessä, eläinystävien kanssa

Tavoitteellinen ammattilaisten toteuttama eläinavusteinen toiminta on motivoivaa ja sitä kautta parantavaa, kuntouttavaa, voimaannuttavaa, vahvistavaa, ennaltaehkäisevää sekä kasvattavaa.

Eläinavusteisen toiminnan hyvinvointivaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden, yhteisöllisyyden ja toiminnallisuuden kautta. Tilan tavallisessa arjessa on monia kuntouttavia asioita. Osallistuminen tilan askareisiin yhdessä muiden kanssa on voimauttavaa toimintaa, joka soveltuu, niin vierailijoille, kuntoutujille kuin ikäihmisillekin.

Askareissa noudatetaan tilan luonnollista vuoden kiertoa, ja aidossa ympäristössä oikeiden töiden tekeminen onkin usein huomattavasti perinteisempiä kuntoutusympäristöjä motivoivampaa.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

”  … talutamme ja tuemme tarvittaessa,

mielellään opetamme kävelemään itse…”

sanna
Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

miten

  • Voit tulla itsemaksavana (lähetteellä tai illman) tai maksusitoumuksella mm. sosiaali- tai terveydenhuollosta tai koulupuolelta
  • Sosiaalipedagogista hevostoimintaa, eläinavusteista toimintaa sekä nepsy-valmennusta voidaan toteuttaa sekä yksilö- että ryhmätyöskentelynä
  • Toiminnasta tehdään aina yksilöllinen suunnitelma
  • Toiminta ei kuulu kela-korvaavuuden piiriin
  • Jos olet kiinnostunut toiminnasta tai koet että siitä olisi hyötyä läheisellesi, kysy Sannalta eri vaihtoehto ja mahdollisuuksia maksusitoumukseen