Nekku, SH-tamma luomansuun lumo

Tuo Ronivaaran monipuolinen taitaja

Ruska Laukan tallilla rekiajelua suomenhevosilla Ruka-Kuusamossa

MONIPUOLINEN TYÖMYYRÄ


Nessu on käynyt ajokoulun ja ajelut sujuvatkin mallikkaasti sekä reellä, että kärryillä. Tammaa nähdään rekiohjelmissa, ajelutapahtumissa, valmennuksissa, hevostoiminnassa maastoissa ja ratsastustunneilla. Nessu on hyvä esimerkki suomenhevosen monipuolisuudesta. Nessulla on mutkaton ja helppo ratsastaa. Tamma sopii sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille.

Nessu taitaa tällä hetkellä koulupuolen asiat HeA tasolla, sekä tekee väistöt ja taivukset. Rataesteet sujuu mallikkaasti re80 cm luokkaa. Vaikka ratsun taidot on jo hallussa, opiskellaan ja valmentaudutaan lisää säännöllisesti. 

Ruska Laukan tallilta tapahtumissa vierailuja suomenhevosilla Ruka-Kuusamossa

MAASTOJA JA MONENLAISTA PUUHAA

Maastossa Nessu on kuin kotonaan, saattaapa välillä ottaa oksanpalankin matkaevääksi jos ehtii. Kaikki käy, joko yksin tai porukassa, hitaasti tai reippaasti.

Nessu tekee myös töitä eläinavusteisten ryhmien ja asiakkaiden kanssa; sosiaapedagogista hevostoimintaa ja muita toimintamuotoja Ronivaaran naisten kanssa. Lisäksi Nessu on Ronivaaran jalkapallomestari, hän on haka hevosjalkapallossa sekä hevosagilityssä. Nessu onkin oiva esimerkki suomenhevosen monikäyttöisyydestä.