Ohjeita tallilla liikkujille

Tähän on vielä ohjeita lisää vanhoilla sivuilla ohjeet alla. Vosi typistää, jos pystyy, alla kopio osasta tekstiä

Experiences and activities

In Kuusamo you’ll find activities for from hiking to family friendly adventures.

OHJEITA VIERAILIJOILLE
Tervetuloa vierailemaan tilallamme. Ohjaamme ja opastamme teitä koko tilalla oloajan. Autamme mielellään kaikissa askareissa, ja laitamme hevoset teille valmiiksi maastoretkelle. Tunneille tai maastoretkelle taitojen riittäessä voit laittaa itsellesi hevosen valmiiksi. Tuntilaisten kanssa hevosen hoitotaidot opetellaan miniryhmissä. Olemme aina asiakkaita vastassa tallilla. Ryhmien ja hyvinvointipalveluiden tuottamiseen meillä on aina tarvittama määrä henkilökuntaa paikalla.
Tässä joitain ohjeita etukäteen, jos haluat tutustua käytäntöihin. Muutamia asioita on hyvä tietää jo heti tullessa. Tulet vierailemaan hevosten ja isäntäväen kotiin, kunnioitathan kotirauhaa. Jos haluat, että hevosen eivät karta sinua, tallissa tai laitumilla käyttäydytään hillitysti ja rauhallisesti. Hevosten karsinoihin tai tarhoihin menoon tarvitaan aina henkilökunnan lupa.
Muistathan myös, että hevosten ruokinta ja makupalat annetaan vain henkilökunnan luvalla. Ratsastusalueelle meno vain ohjaajan luvalla, kun kentällä on hevosia. Tupakointi on kielletty koko tallin alueella, paitsi tupakointiin osoitetuilla paikalla. Ajaessasi autolla tallille johtavaa tietä, aja hitaasti ja jätä auto paikoitusalueelle. Tiellä liikkuu hevosia ja lapsia.


RATSASTAJAN PUKEUTUMINEN JA TURVAVÄLINEET
Maastoretkille on hyvä varata lämmintä vaatetta ja säänmukainen varustus, erityisesti talvella lämpimät kengät ja käsineet sekä kypärälakki tai tuubi. Hevosemme asuvat pihatoissa, ja henkilökunta on sääkestävää. Tilamme sijaitsee vaaranpäällä, jonne talven kovat pakkaset harvoin yltävät. Meillä on monta astetta vähemmän pakkasta kuin alueella yleensä ja vaihtelevat reitit, joista voimme valita säätilaan sopivat. Meillä ratsastajan on aina käytettävä kypärää. Kypärän tulee olla CE- merkitty, sopivan kokoinen ja kunnolla kiinnitetty. Tallilla on myös hyviä, uudet standardit täyttäviä säädettäviä lainakypäriä asiakkaiden käyttöön. Ratsastukseen parhaiten soveltuvia jalkineita ovat ratsastus- tai kumisaappaat. Tärkeintä jalkineiden valinnassa on kuitenkin se, että jalkineissa on kuviota estämässä ratsastajan jalkaa tarttumasta jalustimeen tai luistamasta jalustimesta läpi. Kaikissa satuloissamme on turvajalustimet. Ohjat saattavat hiertää sormia, joten ratsastaessa olisi hyvä käyttää hanskoja, talvella myös sormet kylmettyvät helposti, muista kunnon käsineet.
Turvaliivi suojaa ratsastajan rintakehää ja sen käyttö on suositeltavaa ainakin estetunneilla ja maastoretkillä, lapsille suositellaan käytettäväksi muulloinkin. Turvaliivin on oltava sopivan kokoinen ja CE- merkitty. Ratsastaessa käytetään ratsastukseen sopivia vaatteita. Housujen tulee olla joustavat ja malliltaan sellaiset joissa ei ole hankaavia saumoja. Hulmuavien tai kahisevien vaateiden käyttämistä ei suositella. Ratsastajan hiusten tulee olla kammattuna pois silmiltä ja pitkien hiusten tulee olla kiinnitettynä. Talvella suosittelemme pukeutumaan säänmukaan ja lämpimästi, muista kypärälakki, hyvät käsineet ja kengät.
TURVALLISUUS JA VAKUUTUSASIAT
Asikaskäytössä olevat hevosemme ja muut eläimet ovat turvallisia, tehtäviinsä hyvin koulutettuja, mutta olemme silti varautunut poikkeustilanteisiin, toivottavasti myös sinäkin. Käytämme aina uusimman standardin mukaisia kypäriä, joita on lainattavissa tallilta, kuten myös turvaliivejä. Satunnaiset ja epäsäännölliset ratsastajamme on vakuutettu SRL:n vakuutuksen kautta, meillä on myös asiakkaille ryhmävakuutus, mutta suosittelemme kuitenkin kaikille asikkaille henkilökohtaista vakuutusta. Hevosilla on vastuuvakutuutus, joka korvaa ulkopuoliselle (ei ratsastajan) aiheutuneet vahingot. Etenemme aina säätilan mukaan, ukkosenilmalla emme tee maastoreissuja turvallisyysyistä.

Experiences with Finn horses in Ruska Laukka

Explore our national treasure Finn horse in Ruska Laukka programs!

Experience cross-country riding, sleigh ride in beautiful fell scenery, a whole family fun experience or individual, empowering encounter.