Ruska Laukka talli, Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaSosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaRuska Laukka Talli, ei tallikissa Mirkku-prisessa

Ronivaara – hyvinvoinnin lähde

läsnäoloa, itsensä löytämistä, uutta näkökulmaa ja voimavaroja

 

 

Hyvinvointia luonnosta ja eläimistä vastuullisesti

Luonto, maalaisympäristö ja eläimet tuottavat luonnollista hyvinvointia. Hyvinvointipalvelut ruokkivat kaikkia aisteja ja ajattelua, tuottavat läsnäoloa ja onnellisuutta.

Ronivaaran luonto- ja maatilaympäristö eläimineen tarjoaa miellyttäviä ja voimaannuttavia kokemuksia yksin sekä ryhmässä. Tilalla pääset kokemaan eläinten kanssa hyvinvointivaikutuksia turvallisissa pienryhmissä. Eläinavusteisen työskentelyn kohtaamiset ovat vaikuttavia.

Ratkaisukeskeinen työnohjaus

Ratkaisukeskeinen työskentelyote keskittyy voimavaroihin, tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Luonto- ja eläinavusteisuus tuo työskentelyyn uuden ulottuvuuden, joka edesauttaa sekä henkilökohtaista että organisaation kehitysprosessia.

Ratkaisukeskeisyys on aina vahvasti läsnä eläinten kanssa toimiessa. Luonto- ja eläinavusteinen työnohjaus on vaikuttava tapa kehittää työyhteisön vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä laajentaa näkökulmia.

Yksilöllinen työnohjaus soveltuu erityisen hyvin työssäjaksamisen ja palautumisen tukemiseen sekä tarjoaa mahdollisuuden tutkia omaan työhön liittyviä ilmiöitä ja kehittyä ammattilaisena.

TYöhyvinvointia ylläpitävä tyky-toiminta

Ronivaaran työhyvinvointia tukevista palveluista löytyy sekä ryhmille sopiva, että yksilöllinen tapa tukea henkilökohtaista työssäjaksamista ja palautumista. Toiminnallinen työhyvinvointia suunnitellaan aina yksilön ja ryhmän tarpeiden mukaan ja käytössä on koko Ronivaaran osaamien ja palveluvalikoima.

Ronivaaran työhyvinvointia tukeva TYKY-toiminta on voi olla myös työnohjauksen ja toiminnallisten menetelmien yhdistelmä. Toiminta voi sisältää sekä ryhmä- että yksilökäyntejä asiakkaan tarpeen mukaan.

virkistyspäivät ja tyhy-toiminta

Työhyvinvointia ylläpitävän toiminnan tunnetuimpia muotoja ovat perinteiset virkistyspäivät. Ronivaaran tila on elämyksellinen ympäristö, jossa järjestämme yhteisönne ikimuistoiset virkistyspäivät ja TYHY-toiminnan.

Ohjelmassa voi olla mukavaa tekemistä ja elämyksiä hevosten kanssa, tai yksilöllisempää voimauttavaa toimintaa. Järjestämme tarjoilut viihtyisissä tiloissamme, joko tulilla tai mukavassa vintissä.

Elinvoimaa hevosista – horsewellness

Hyvinvoivat hevoset tuottavat hyvinvointia. Koe yksilöllisiä ohjattuja hetkiä hevosen kanssa. Henkilökohtainen horsewellness – prosessi on matka hevosen kanssa itseesi ja omien voimavarojen äärelle.

Ronivaaran tilan hyvinvointipalveluissa saat voimaannuttavia kokemuksia henkilökohtaisesti sekä pienryhmissä toimien. Horse wellness-ohjelmat sopivat myös kuntoutusjaksoihin ja osaksi Neuropsykiatrista valmennusta tai perhetyötä. Ohjelma sopii myös esim. TYHY- ja TYKY-päiväksi, päiväkoti- tai luokkaretkiksi, ikäihmisten retki- tai kerhon vierailuksi.

TAidelähtöinen työskentely

Taidelähtöinen työskentely voidaan liittää osaksi Ronivaaran kuntoutusta, työhyvinvointia tukevaa tai työnohjausprosessia. Työskentelyä ohjaa koulutettu ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaaja.

” Kun astun Ronivaaran pihapiiriin ja näen eläimet, tunnen kun voimat alkaa palautumaan ja pystyn hengittämään.”

hyvinvointiasiakas

Arvot

Eläimet ensin

Eläinten hyvinvointi, eettinen kohtelu, ekologisuus ja ihmisten välinen tasa-arvo ovat meille tärkeitä arvoja.

Hyvinvointi

Hyvinvoivat eläimet tuottavat hyvinvointia. Standardimme eläinten hyvinvoinnille ovat eläinsuojelulain ja -asetusten minimitasoa huomattavasti korkeammat.

Vastuullisuus

Olemme sitoutuneet noudattamaan vastuullisen toiminnan sitoumukseen kirjattuja periaatteita jokapäiväisessä toiminnassamme.

Turvallisuus

Ronivaaran tilan sydän on turvallinen ja toimiva talliyhteisö. Kun toimitaan eläinten ja ihmisten kanssa, on turvallisuus kaiken a ja o. Kiinnitämme aina erityistä huomiota eläinten, työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuteen.