Ruska Laukka talli Ruka-Kuusamossa lintuperspektiivistä katsottunaRuska Laukka tallin SRL Jäsentalli laattaRuska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-KuusamossaRuska Laukan tallilla Vintti kokoontumistila Ruka-KuusamossaRuska Laukan talli-, varuste-, kuivaus- ja muut toimintatilat Ruka-KuusamossaRuska Laukan tallilla vanhus- ja vammaisyksikköjen syysrieha Ruka KuusamossaSosiaalipedagoginen koira-avusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaRuska Laukan tallilla Tallituvassa tavataan Ruka-KuusamossaSosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaRuska Laukka tallin pihapiiristä kesä- ja talvikuvia Ruka-KuusamossaRuska Laukan tallilla yhdessä oloa – ja ateriointia Ruka-Kuusamossa

Ronivaaran tila

Eläinten, ihmisten ja hyvinvoinnin koti Kuusamossa

TILA JA PIHAPIIRI

Ronivaaran tila sijaitsee Kuusamon Meskusvaarassa, vain 10 kilometriä Kuusamon keskustasta ja 30 minuutin ajomatkan päässä Rukalta. Vaaran päällä olevaa pihapiiriä ympäröivät metsä- ja peltolaitumet.

Noin 26 hehtaarin tilan pinta-alasta reilu 8 hehtaaria on peltoa, loput metsä- ja peltolaitumia, metsää ja perinnebiotooppeja. Tilan mailla on myös kosteikko.

Tilalla toimii vuonna 2006 perustettu perheyritys Ruska Laukka Ky, joka tarjoaa monipuolisia hevos- hyvinvointipalveluja.
Vuosien kuluessa tila on kasvanut kahden hevosen kotitallista noin 20 hevosen ja pihapiirin alati kasvavan eläinporukan kodiksi.

Ronivaaran pihapiirin muodostavat laitumet, pihatot, ratsastuskenttä, pihatot, tallirakennus juhlatiloineen, kyläsepänpaja tulisteluun, perinnebiotoopit, metsälaitumet ja Ronivaaran kosteikko.

hevoset ja muu lauma

Ronivaaran tila on ensisijaisesti hevostila. Ruska Laukan hevoset viettävät Ronivaarassa lajilleen ominaista elämää laumassa. Pihatot ja laitumet tarjoavat turvallisen elinympäristön ja kaikessa toiminnassa huomioidaan eläinten hyvivoinnin edistäminen. Ronivaaran muut eläimet; koirat,kissat, kanat ja lampaat, asuvat rinnakkain hevosten kanssa.

Suomen Ratsastajainliiton hyväksymän tallin asiakaskäytössä olevat hevoset ovat turvallisia, luotettavia ja tehtäväänsä koulutettuja.

asukkaita ja osaajia

Ronivaaran tila on Ruska Laukan yrittäjien ja tilan eläinten koti ja useiden erialojen ammattilaisen työpaikka. Tilalla työskentelee isäntäväen lisäksi ratsastuksenohjaajia, hevosharrasteohjaaja, toimintaterapeutti sekä kiinteistökunnossapitohenkilökuntaa.

Ronivaarassa on tehty pitkään ja tuloksellisesti yhteistyötä hevosalan oppilaitosten kanssa uusien hevosalan ammattilaisten kouluttamiseksi. Viimeisinä vuosina toiminnan laajentuessa yhteistyö on laajentunut myös matkailupuolen sekä Green Care toiminnasta kiinnostuneiden tahojen kanssa yhteistyöhön.

” Talli kodikas ja hyvässä järjestyksessä, täyspäiset ja hyvinvoivat hevoset ja ammattitaitoinen henkilökunta. Suosittelen!”

Ronivaaran historiaa

Yrittäjäperhe muutti Ronivaaran tilalle vuonna 2006. Tilasta tuli sekä perheen että hevos- ja hyvinvointipalveluita tekevän Ruska Laukka Ky:n koti.
Kahden hevosen talli on kasvanut 20:n hevosen kotitalliksi, rakennukset on remontoitu palvelemaan asiakkaiden ja eläinten hyvinvointia ja ympäröivä luonto on tiivis ja luonteva osa tilaa ja yritystä.