Sapsu, SH-tamma Sapiina

Tuo Ronivaaran suuri sydäminen taitaja

Ruska Laukan tallilla suomenhevosia Ruka-Kuusamossa

TAITAVA PUURTAJA 

Sapsu, on vuonna 1995 syntynyt suomenhevos tamma, hevoslaumamme vanhin mummo. Sukutiedot sukupostissa. Sapiina on luonteeltaan erittäin nöyrä ja kiltti ja suhtautuu kaikkeen uuteen uteliaasti ja tyynen rauhallisesti. Sapiina on eläkeläinen, jonka työvelvoite on loppunut.

Sapsu toki tekee vielä mieleisiään hommia, niitä mitkä on mukavia ja sopivat hänelle, kuten kevyet maastoreissut, hupiajelut ja hevostoiminta. Pikkupuuha pitää eläkeläisen mielen ja kehon virkeänä. Nyt askel on jo lyhentynyt ja kunnon reenaamiset on jätetty jo aikaa sitten nuoremmille.

Ruska Laukan tallilla suomenhevosia Ruka-Kuusamossa

LUOTETTAVA OPETTAJA JA TYÖKAVERI

Sapiinalla on erittäin tasaiset liikkeet ja suuri sydän. Se on leppoisa luottoratsu, jonka selkään voi laittaa kaikki vauvasta vaariin. Sapiinan olemus (”Luota minuun, tiedän mitä teen.”) rauhoittaa jännittyneenkin ratsastajan. Sapiina antaa anteeksi ratsastajan haparoivat avut, ja auttaa aloittelevaa ratsastajaa arvaamalla (ja tekemällä) mitä tämä on vailla. Sapsu on auttanut monta aloittelevaa ratsastajaa harrastuksen pariin, ja häntä muistellaan nyt jo lämmöllä. Sapiina tekee sosiaapedagogista hevostoimintaa joitain hyvänmielen ajeluja, maastoja ja tunteja. Rauhallinen Sapiina nauttii ihmisten kanssa kiirettömästä olemisesta ja seurustelusta.

SYMPPIS LAUMAN VANHIN
Lauman varmajalkaisin ja vanhin tammamamma tietää joka tilanteessa miten toimia, siksipä kaikki heppakaverit turvaavat siihen tosipaikan tullen. Sapiina ei ole syyttä saavuttanut suurta ihailijajoukkoa! Luonteeltaan Sapiina on miellyttävä, nöyrä ja sovittelevainen, joka kuitenkin innostuu tehtävistä. Sapiina ei osallistu ollenkaan laumanjäsenten välisiin valtataisteluihin. Hänellä on oma arvonsa lauman henkisenä turvana ja kaikki kunnioittavat sitä. Kesällä Sapiinalla on itseoikeutettu paikka pihapiirin ruohonleikkurina Vennin kanssa.

Gallery not found.