Ruska laukan vuodet

Vuosien varrella tapahtunutta.

Ruska laukka

Ruska Laukka yritys on on perustettu vuonna 2006.

Tässä vuosikausien aikana Ronivaarassa touhuttuja asioita.

2006-2009
HEVOSTOIMINTA ALKAA ja talli remontoidaan

Hevosia oli vuonna 2006 ensin yksi ja kolmen vuoden kuluttua vuonna 2009 jo seitsemän. Järkevää kasvua, rakentelua, paikkojen korjailua, tallin remontointia, lisäkarsinoita, pihatto.

2010-2012
SUUNNITELMALLISTA LAAJENTAMISTA

Hevosia oli jo 10 ja tuntitoimintaa voitiin laajentaa. Teimme tulipaikkoja, tallin vastaanottotilat rakennettiin ja tallin oheistiloja laajennettiin.

2013-2016
TUNTITOIMINTA ja MATKAILUPALVELUT vakiintuivat

Hevosia oli 12 ja lisäksi vierailevat hevoset. Ensimmäisen sosiaalipedagoginen toiminta alkoi, uusi pihatto ja maneesin rakentaminen alkoivat ja tilalla näkyi selkeästi se, että panostus hevosten hyvinvointiin tuli aina vain tärkeämmäksi. Vuonna 2016 hevosia oli 15. Tallin sosiaalitilojen ja oheistilojen laajentaminen oli yksi hevosten ja ihmisten hyvinvointihankkeista joita tilalla tehtiin.

2017
Laidunalueet, kosteikko ja reitit kunnostus alkoi

Hevosia oli tilalla 16. Tämä vuosi tehtiin töitä metsässä, kun reitistöjä paranneltiin, hoidettiin ja laajennettiin perinnebiotooppia. Hevosten hyvinvointihankkeet jatkuivat.

2018
Piha- ja laidunalueiden kunnostukset, rekireitit

Hevosia oli tialla 21. Maastoreiteille tehtiin uudet polut ja uusi rekireitti. Ohjelmapuolella alkoivat muun muassa Nepsy-valmennukset ja uuden vastaanottotilan rakentaminen alkoi.

2018-2020
Eläinavusteisen toiminnan kehittäminen

Karvakorvat-hankkeessa eläinavusteisten palvelujen kehittäminen. Uusi pihatto ja isommat vastaanotto- sekä askartelutilat valmistuivat. Infra valmis.