Ystävämme suomenhevonen

Tärkeä kansallisaartemme, jota haluamme vaalia

Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-Kuusamossa

Monipuolinen kansallisaarre

Ronivaarassa vaeltelee noin 20 suomenhevosta. Suomenhevosen kanssa voi harrastaa, vietttä aikaa ja voimaantua. Suomenhevonen on lempeä ja sitkeä työkaveri, joka osoittaa arvonsa jokapäivä Ronivaaran askareissa.

Kansallisrodussamme on monenlaisia ja näköisiä suomenhevosia. Osaltamme yritämme edesauttaa rodun säilymistä, Ronivaarasta löytyykin monenlaisia ja näköisiä suomenhevosia. Olemme pyrkineet vaalimaan monipuolisten käyttöominaisuuksien lisäksi rodun harvinaisia värejä. 

Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-Kuusamossa

ARvokas käyttöhevonen

Nykyaikainen suomenhevonen on monipuolinen hevosrotu, jonka katsotaan sopivan lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin, mm. ratsu-, työhevos-, ravikäyttöön sekä vikellykseen.

Näiden lisäksi lempeä suomenhevonen sopii ratsastuskouluun, hevosohjelmiin, eläinavusteiseen työskentelyyn ja tietenkin monipuoliseksi harrastuskaveriksi. 

Ruska Laukan tallilla suomenhevosia Ruka-Kuusamossa

Suomenhevosesta on moneksi

Suomehevonen on rotumääritelmänkin mukaan monipuolinen, helposti käsiteltävä hevonen, jossa yhdistyvät voima, kestävyys, nopeus ja ketteryys. Eloisa, rehellinen ja yhteistyöhaluinen rotu on täydellinen rotuvalinta monipuoliseen harrastamiseen ja eläinavusteiseen työskentelyyn.