suomenhevosvoimat

Ronivaaran koulutetut ja turvalliset kansallisaarteet

esittelyssä hevosvoimat

SRL:n hyväksymän tallin vahvuudesta löytyy kaveri kaikentasoiselle harrastajille. Monipuoliset ja osaavat hevosvoimat ilahduttavat sekä aloittelijaa että kokeneempaa ratsastajaa

Ronivaaran suomenhevoset ovat monipuolisia, turvallisia, hyvin työhönsä koulutettuja. Hevosemme toimivat myös vaativissa asiakastilanteissa. Turvallisisen ratsun ja yleishevosen lisäksi hevosia on perehdytetty erityisesti hevosavusteiseen yksilö sekä ryhmätoimintaan. Hevoset tekevät avustajineen sosiaalipedagogista hevostoimintaa monipuolisesti erilaisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa.

Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-Kuusamossa

”Hevosvoimat, nuo ahkerat ja toimivat karvakorvaiset ystävät”

Sanna

Turvalliset harrastekaverit

Ronivaaran hevosvoimat ovat rauhallisia kavereita, jotka eivät pienistä hätkähdä. Kaikilla voi harrastaa kouluratsastusta, esteitä, maastoilla vauhdikkaasti tai samoilla rauhallisesti vaaroilla ja metsissä. 
Hevosemme osallistuvat säännöllisesti valmennuksiin ja nuoria koulutetaan eteenpäin. Hevosvoimistamme löytyy ratsu moneen makuun: fiilistelijälle, totiselle treenaajalle, tätiratsastajalle, konkarille sekä aloittelijalle. Hevoset osaavat ratsun hommat hyvin ja kaikille ratsastajille löytyy sopiva hevonen.

Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-Kuusamossa

HEVOSTAITOJEN OPASTAJAT

Ronivaaran suomenhevoset on tarkkaan valikoitu ja koulutettu käyttötarkoitukseensa. Ronivaaran hevoset ovat monipuolisia taitureita, joiden kanssa touhuamisen on ilo.

Hevosemme on hyvin koulutettuja ja vastaavat apuihin lempeästi. Voit myös harjoitella hevosten kanssa kommunikointia ja lukemaan hevosten elekieltä. Arvostamme hyviä hevosmiestaitoja, harrastus on mielestämme paljon muutakin kuin ratsastamista. 

Toimintaamme ohjaa positiivinen psykologia, lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä talliyhteisö. Osallistuvan toiminnan kautta jokainen saa omalla tavallaan oppia, oivaltaa asioita ja kohdata aidosti muut omaan tahtiinsa.

Monipuoliset kaverit

Ratsastamisen lisäksi kaikki hevosvoimat toimivat liinassa, irtojuoksutuksessa, pyöröaitauksessa ja maasta käsin – siksi niillä onkin hyväharjoitella hevosmiestaitoja. 
Suurin osa hevosistamme ja poneista on opetettu ajolle. Kärryajelun lisäksi suomenhevosilla voi talvella ajella reellä tai kokeilla vaikka hiihtoratsastusta.

Nuoret hevoset kasvavat Ronivaarassa perehtyen toimintaan jo nuoresta lähtien. Koulutamme hevosia yhteistyökasvattajallemme, ja sitä kautta valikoituu myös omaan käyttöön täydellisisesti sopivat hevoset.  Pihapiiristä löytyy monenikäisiä hevosia, kokeneita konkaireita sekä nuorempia hevosia kasvamassa ja  opettelemassa hevoselämää.

Maastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa