Mitä mieltä ryhmätoiminnasta?

Kommentteja nuorilta ja aikuisilta hevostoiminnasta Ronivaarassa

Mistä on ruska Laukka tehty?

Välittävistä aikuisista, aidoista kohtaamisista, kuulevista korvista, karvakorvista kainalossa, heppojen hörähtelyistä ja lämpimästä tunnelmasta. Näistä asioista on Ruska Laukka tehty.

Mitä se nuorille antaa?

Koulutyön yhdistäminen toimintaan Ruska Laukassa on ollut merkityksellistä. Arjen taitojen harjoittelua, keskittymistä, itsensä kuuntelemista ja minäpystyvyyden vahvistamista kera positiivisen pedagogiikan. Näitä arvokkaita asioita nuoret saavat reppuunsa Ruska Laukassa.

”Ruska Laukassa käyminen on todella mukavaa ja hauskaa. Se on mukavaa vaan olla hevosten kanssa ja esim harjata tai ylipäätänsä hoitaa. Vaikka ois ollu kuinka huono aamu niin aina kun Ruska Laukkaan menee niin heti piristyy”

yläkouluoppilas

Otteita palautteesta

”Siellä on mukavaa ja hevosten kanssa oleminen rauhoittaa mieltä.”

”Mukava paikka , henkilökunta ja hevoset on mukavia. Hevosilla voitais ratsastaa metsässä enemmän.”

”Ruska Laukassa on monimuotoista hevostoimintaa. Tallilla pääsee työskentelemään monien eläinten kanssa mm. lampaiden, koirien ja kanojen kanssa. Mielestäni ratsutila antaa jokaiselle yksilöllistä toimintaa kykyjensä mukaan ja antaa välillä haastetta testatakseen ja harjoittaakseen omia taitojaan. Työntekijät ovat mukavia.”

”Antaa mahdollisuuden oppia tuntemaan hevosia. Saa ajatukset muualle tallilla.”

”Saa tehdä töitä, rauhoittavaa.”

”Ruska Laukassa on hyvä ilmapiiri. Ihmiset ja eläimet siellä on huippuja ja opettavaisia. Siellä kaikilla on mukavaa kun kaikki on kavereita keskenään. Työtä on, mutta työn teostakin osataan tehdä kivaa.”

”Ruska Laukan asiat ja tekemiset on pelkkää plussaa, minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa.”

”Ruska Laukassa on mukavaa ja mukava henkilökunta. Kivoja hevosia, lampaita ja koiria. Lampaat on parhaita!”

”Toiminta Ruska Laukassa on aivan mahtavaa. Toiminta siellä on terapeuttista ja saa päivästä paljon paremman, jos on ollut huono aamu. Viikko lähtee käyntiin ihanalla ja mieltä virkistävällä päivällä. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa.”