Kanalan väki ja lampaat

Ronivaaran muut eläinkaverit

Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Kanalan herrasväki

Ronivaaran kanat nähdään hääräämässä pihapiirissä päivittäin. Kesäisin herrasväki ulkoilee pihalla ja seikkailee päivisin, palaten illalla kuitenkin omaan taloonsa nukkumaan.

Kanojen lempipaikka kesäisin sekä talvisin on talli, jonne aamulla matka käy aina kylpyyn karsinaan, kesäisin kylpy suoritetaa sinitaivaan alla. Aamukulvyn jälkeen herrasväki tarkastaa tallissa, mitä hevosilta on tippunut karsinoiden ruoka-kupppien alle.

Kanpatrol tarkastaa aina, mitä sisätiloissa tapahtuu, välillä paheksuen kotkottaen. Päivä kuluu hengaillessa ladossa ja omassa mökissä, usein myös jonotetaan ruokintahuoneeseen. Mielipuuhaa on myös hengailu asiakkaiden kanssa. Illalla palataan omaan valtakuntaan valmistautumaan yöpuulle.

Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Lampaat

Lammasvoimien toimenkuva on lähes samanlainen kuin kanavoimat. Päivä kuluu käyskennellessä vapaana pihapiirissä, ja pitäessä seuraa asiakkaille.

Lammasvoimat ulkoilevat myös hevosten pihatoissa, josta palavat kuitenkin yöksi oman kömmänäänsä.

Ruska Laukka tallin pihapiirissä Mirkku valvoo Ruka-Kuusamossa

Kissavoimat

Ronivaarassa on tällä hetkellä yksi kissa. Minttu prinsessa asustelee sisällä, ja käy ulkoilemassa sohvaltakäsin. Nukuu valkoisissa lakanoissa, ja ei ole kehotuksista huolimatta muuttanut talliin.

Hän käy talolta käsin pihapiirissä ja tallinpuolella kuitenkin töissä. Hän pitää jyrsijäkannan minimissään.