ratsasta maisemaan

Maneesissa säältä suojassa.

metsässä ja kentillä

Ronivaarassa on hyvät maisemat ja puitteet hevosharrastukseen ympäri vuoden. Hyvät polut ja rekireitit yksityisessä metsässä, ratsaastuskenttä Ronivaaran tilan pihapiirissä ja maneesi tarjoavat laadukkaita, turvallisia ja monipuolisia ratsastus-ja luontokokemuksia.

Maastot ja pellot tarjoavat ratsastuselämyksiä myös talvisaikaan. Peltolaukka lumisilla pelloilla on aivan mahtavaa! Kun sataa ja tuiskuttaa, rauhallinen maneesi tarjoaa säänsuojan.

Maastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

” Miten teillä on aina niin kaunista ja vähän pakkasta… vaikka muualla olisi kuinka paljon pakkasta?!”

asiakas
Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

maneesi


Valoisa ja lämmin maneesi on 65 metriä pitkä. Maneesi on betonialustalla oleva puurakenteinen kaarihalli, jonka päällinen on kaksinkertaista eristävää muovia. Kate on tiivis ja maneesi pysyy lämpimänä myös talvella. Maneesirakennus on korkealla Ronivaaran päällä ja sen alla on lämpöä hohkava kallio. Sisällä on talvisinkin kuiva, valoisa, miellyttävä ja tietenkin vedoton. Maneesissa on myös lämmittävät lamput.

Maneesissa on hyvä valaistus ja isot peilit, joista on hyvä tarkistella myös omaa ratsastusta. Tukeva selkäännousuramppi on kaikkien asiakkaiden käytössä. Rampin yhteydessä on pieni katsomo. Maneesissa on käytössä kattava este- ja hevostoimintakalusto.

Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

ratsastuskenttä

Tilava ratsastuskenttä sijaitsee pihapiirissä rinteen suojassa.
Iso hiekkapohjainen noin 30 x 60 metrin ratsastuskenttä on aidattu. Kentän laidalla on tukeva ramppi, josta on turvallista nousta ratsaille. Ratsastuskentällä on miellyttävä valaistus. Kentän reunalla on pieni katsomotila, nuotiopaikka ja tarjoilutilat tapahtumien ja tilaisuuksien pitopaikaksi sopivassa punaisessa tuvassa.

maastoreitit

Turvalliset ja merkityt maastoreitit kulkevat vaihtelevassa maastossa pihapiiriä ympäröivässä metsissä, rinteillä ja pelloilla. Ruska Laukassa pääset ratsastamaan maisemareittejä jylhän vaaramaiseman keskellä.

Vaihteleva maasto ja muuttuva lumitilanne tarjoavat hevosille monipuolista liikuntaa kenttätyöskentelyn rinnalle. Peruskuntokaudella on hyvä hakea lisää voimaa hangesta ja rinteillä kiipeilystä. Osa reiteistä pidetään koneellisesti auki reipasta liikkumista ja rekiajeluita varten vuoden ympäri.

Reitit ovat yksityismailla ja käytössä ympäri vuoden. Lähiseudun rauhalliset maalaistiet tarjoavat myös hyvät puitteet vaikkapa kärryajelulle.