Hyppää sisältöön
Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua ja kesä laidunnan alkamisen riemua Ruka-Kuusamossa

Ronivaaran Blogi

Metsätarhat, aukeat pellot sekä yhdessä asuminen pihatoissa tukevat hevosten hyvinvointia Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Vihreää voimaa

Kerromme paljon eläintyökavereistamme, mutta välillä on hyvä pysähtyä hetki miettimään myös työskentely-ympäristöämme. Ronivaarassa luonto on lähellä. Hoidettu maatilaympäristö, laitumet, ympäröivä metsä vaaramaisemiseen sekä hoidetut kosteikkoalueet pienine puroineen ovat ihan yhtä paljon osa meitä, kuin eläintyökaverimmekin. Luonnon läheisyys rentouttaa, opettaa, antaa mahdollisuuksia kasvuun ja eheytymiseen. Laiduntavat hevoset ja lampaat huolehtivat osaltaan nykyisin jo uhanalaisiksikin käyneiden perinnebiotooppien,…

Taitoa ja tunnelmaa tätikisoissa

Ronivaaran perinteiset kesän koulukisat keräsivät tallin vakiratsastajista mukavan määrän osallistujia, vaikka juhannusviikon ukkosmyräkän vuoksi kisoja jouduttiinkin siirtämään viikolla. Kisapäivänä sää suosi ja toinen toistaan taitavammat ratsukot pääsivät radalle. Kisat vedettiin läpi leppoisassa, aikatauluttomassa ilmapiirissä, joka mahdollisti sen, että suoritusnutturoita hiukan löysättiin ja jokainen osallistuja – luultavasti myös arvovaltainen tuomaristo – muisti hengittää suorituksensa aikana, osa…

Nekku luo nahkaansa Annan opissa, osa 2

Kuten todennäköisesti meistä itse kukin, myös hevosihmiset rakastavat hyviä uutisia ja positiivista palautetta. Niiden kuulemiseen ei kyllästy koskaan. Erityisen mukavalta ne tuntuvat ovat silloin, kun lausujana on oma esikuva tai tietyn alan rautainen ammattilainen – kuten eläinten kouluttamisen ekspertti Anna Kilpeläinen.

Nekku luo nahkaansa Annan opissa, osa 1

Avoimuus uuden oppimista kohtaan ja halu kehittyä kuuluvat ilman muuta Ruska Laukan toimintafilosofian peruskiviin. Tästä osoituksena tallille on kutsuttu jo vuosien ajan vierailevia, hevosalalla meritoituneita valmentajia. Heidän asiantuntevissa käsissään sekä tallin hevoset mutta myös henkilökunta ja asiakkaat ovat oppineet valtavasti uutta.

Ronivaaran koiravoimat juhlii työkavereita

Koiravoimilla on pitänyt kiirettä. On matkusteltu, tutustuttu uuteen työharjoittelijaan, suoritettu kokeita ja juhlittu valmistujaisia. Nuorisojaostoa edustava Lilli kävi nimittäin Kajaanissa suorittamassa Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen, ja konkariosastolta Halla valmistui työnäytön kautta virallisesti kasvatus-kuntoutuskoiraksi.

Kuitupohja joustaa hevosen askeleen alla – ratsastaja kiittää

Näyttää siltä kuin joku olisi silpunnut kentälle satoja paperinenäliinoja! Ei sentään, kysymys on jostain muuta. Ruska Laukan maneesin kentän pintahiekkaan on lisätty valkoista geokangaskuitua.  Siitä tykkäävät sekä hevosten nivelet, ratsastajat ja erityisesti henkilökunta!

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Ronivaara bloggaa – hyvinvointia ja elämyksiä suomenhevosista

Elämänmakuista elämää Ronivaaran tilalla. Hyvinvointia, hevoselämyksiä, ohjelmia ja ratsastuspalveluja suomenhevosten kanssa Kuusamon vaaramaisemissa. Ihanat maisemat, maastot ja hevoset, joiden hyvinvointi on toiminnan keskiössä. Ronivaaran arki on mielenkiintoista ja sisältää kuntotutumista tukevaa toimintaa hevosten, koirien ja eläinten parissa.

Takaisin ylös