Eläinten hyvinvointi

Hyvinvoivat eläimet tuottavat hyvinvointia.

Sosiaalipedagoginen seikkailua metsässä ja veden äärellä Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Eläinten hyvä elämä

Meille on tärkeää hevosten hyvinvointi, siksipä hevosemme asuvat pihatoissa ja saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. Hyvinvoivat hevoset toimivat ja ovat arvokkaita myös asiakastyössä. Rauhallinen ja kotoisa pihapiiri tarjoaa hyvät puitteet monenlaiselle toiminnalle, perinteiselle hevosharrastamiselle, matkailupalveluille, voimaannuttavalle eläinavusteiselle toiminnalle, sosiaalipedagogiselle hevostoiminnalle ja Nepsy-valmennuksiselle. 

Olemme mukana monissa hevosten hyvinvointiin liittyvissä kehityshankkeissa sekä järjestöissä. Olemme SRL:n hyväksymä talli, Suomen vaellustallien liiton jäsen ja Green Care Finlandin jäsen. Henkilökuntaan ja yrityksen historiaan voit tutustua tarkemmin niiden omilta sivuilta.

Ruska Laukalla on Business Finlandin Suitanable Travel Finlandin merkki osoituksena vastuullisesta matkailupalvelujen tuottamisesta. Yritys on myös SRL:n hyväksymä talli, Suomen vaellustallien liiton jäsen ja Green Care Finlandin jäsen.

Metsätarhat, aukeat pellot sekä yhdessä asuminen pihatoissa tukevat hevosten hyvinvointia Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Hyvinvoivat suomenhevoset

Hevoset ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joista tarinoita riittää. Hyvinvoivat hevosemme ovat turvallisia ja monipuoliseen työhönsä koulutettuja. Tutustu tarkemmin hevosiin valikon hevosvoimat-kohdasta. 
Meiltä löytyy myös suomenhevosissa harvinaisia värityksiä, joista kerromme mielellään lisää.

VIIHTYISÄ JA TOIMIVA YMPÄRISTÖ HEVOSILLE

Ruska Laukassa eläimillä on hyvät elinolosuhteet, joissa on mahdollisuus lajille tyypilliseen käyttäytymiseen.
Hevoset asuvat pihatoissa, vierailevat tallissa ja liikkuvat monipuolisesti maastoissa, kentällä ja maneesissa.
Hevosilla on kavereita, tilaa liikkua, vapaasti heinää ja vettä tarjolla. Hevosten työskentely on suunniteltu  yksilöllisesti.

Metsätarhat, aukeat pellot sekä yhdessä asuminen pihatoissa tukevat hevosten hyvinvointia Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

HEVOSTEN KOULUTTAMINEN

Toiminnassamme korostamme hevosten hyvää kohtelua ja oikeutta lajinmukaiseen käyttäytymiseen. Hyvinvoivat hevoset kasvavat tasapainoisissa laumoissa. 
Koulutamme käytössämme olevat hevoset itse kyseiseen tehtävään positiivisesti vahvistaen ja hevosta kunnioittaen. Monipuoliset hevosemme ovat turvallisia, osaavia sekä tehtäviinsä hyvin koulutettuja. 

hevosalan kehittäjä

Olimme esimerkkikohteena myös hippoliksen Uudistuva hevostalous-hankkeessa, jossa esiteltiin monenlaisia hevosalan hyviä käytäntöjä.

Esittelyvideo tehtiin hankkeen vierailusta luonamme.
Lisätietoja hankkeesta http://www.hippolis.fi/?s=uudistuva+hevostalous

ELÄINTEN HYVINVOINTI matkailussa -hanke

Olimme mukana ja testiauditointikohteena Lapin Yliopiston kansainvälisessä hankkeessa Eläimet ja vastuullinen matkailu: eläinten hyvinvointi liiketoiminnan kilpailutekijäksi.

Esittelyvideolla Sanna Kallunki kertoo Ruska laukan toiminnasta ja arvoista. Voit tutustua tarkemmin hankkeeseen  http://animaltourismfinland.com/