Ronivaaran osaajia

Ajankohtaista osaamista

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

” Ruska Laukassa työskentelee ratsastuksen, eläinten hyvinvoinnin, matkailupalveluiden, eläinavusteisteisen toiminnan, kuntoutuksen sekä kasvun ja kehityksen tukipalveluiden, terapian ja kuntoutuksen osaajia ja ammattilaisia – jatkuvasti uutta opiskelevia moniosaajia.”

sanna
Sosiaalipedagoginen koira-avusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Mari

Mari on eläinavusteiseen työskentelyyn perehtynyt toimintaterapeutti, jonka työparina tallilla pyörivät kuntoutuskoirat Halla, Tähti ja Salka.

Aiemmalta koulutukseltaan Mari on koiravaljakko-opas ja kotoa löytyykin lauma rekikoiria, joiden kanssa hän kilpailee SM-tasolla. Mari vastaa koiraohjelmistamme.

Mari on suorittanut myös Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n koira-avusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksen, joka antaa valmiuksia ammatilliseen työskentelyyn koirien kanssa kasvatus-, sosiaali- ja terveysaloilla.

Ratsastuksen ja koirahommien lisäksi Mari harrastaa retkeilyä ja vaeltamista.

Veera

Veera työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevosten hoitoon ja asiakaspalveluun. Veera on pian valmistuva sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja sekä ratsastuksen harrasteohjaaja. Toiselta ammatiltaan hän on kokki ja myös ohjelmien tarjoilut ja leirimuonitus ovat hänen käsialaansa.

Veeraa nähdään minitunneilla, maastoissa, tunneilla ja kaikenlaisessa hevostoiminnassa ja hevosavusteisissa töissä, myös erityisryhmien parissa. Reki- ja kärryajelut sekä nuorten hevosten kouluttaminen ovat Veeran sydäntä lähellä. 

Saija

Saija on vastavalmistunut hevostenhoitaja ja harrasteohjaaja. Saija työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevostenhoitoon sekä asiakaspalveluun. Saijaa nähdään paljon myös minitunneilla ja maastoretkillä asiakkaiden kanssa.

Saija harrastaa luonnossa liikkumista, lukeminen ja kirjoittaminen ovat lähellä sydäntä. Saija myös liikuttelee tallin hevosia.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Henna

Esittely tulee myöhemmin.

Jarmo

Jarmo on Ronivaaran Puuha-Pete, joka korjaa kaiken mikä on rikki sekä rakentaa kutakuinkin mitä vain, mikä ruutupaperille osataan piirtää. Hän toteuttaa suunnitelmat, tai tekee vielä vähän paremman version suunnitelmasta. 🙂

Harrin aisaparina pihapiirin rakennuspuuhissa toimiva Jarmo on tärkeä osa Ronivaaran talliyhteisöä. Näiden miesten käsissä on monet suunnitelmat muuttuneet konkreettisiksi rakennelmiksi.