Ronivaaran osaajia

Ajankohtaista moniammatillista erityisosaamista ja taitoja

Sanna ja tilan isäntäväki

Sanna Kallunki perheineen vastaa Ruska Laukan toiminnasta, suunnittelusta ja kehittämisestä. Hän on aina ollut idearikas, toimielias, suunnitelmallinen ja tuottelias. Hän on aina toiminnan tai minkä vaan oppimisesta, kehittämisestä innostunut ja kiinnostunut. Tämän intohimon vuoksi Ronivaara ja Ruska Laukka näyttää tänään tältä.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

” Ruska Laukassa työskentelee ratsastuksen, eläinten hyvinvoinnin, matkailupalveluiden, eläinavusteisteisen toiminnan, kuntoutuksen sekä kasvun ja kehityksen tukipalveluiden, terapian ja kuntoutuksen osaajia ja ammattilaisia – jatkuvasti uutta opiskelevia moniosaajia.”

sanna
Sosiaalipedagoginen koira-avusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Mari

Mari on eläinavusteiseen työskentelyyn perehtynyt toimintaterapeutti, jonka työparina tallilla pyörivät kuntoutuskoirat Halla, Tähti ja Salka.

Aiemmalta koulutukseltaan Mari on koiravaljakko-opas ja kotoa löytyykin lauma rekikoiria, joiden kanssa hän kilpailee SM-tasolla. Mari vastaa koiratoiminnasta.

Mari on suorittanut myös Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n koira-avusteisen työskentelyn täydennyskoulutuksen, joka antaa valmiuksia ammatilliseen työskentelyyn koirien kanssa kasvatus-, sosiaali- ja terveysaloilla.

Ratsastuksen ja koirahommien lisäksi Mari harrastaa retkeilyä ja vaeltamista.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Hanna

Hannalla on hyvä kokemus hevosten kanssa työskentelystä. Hän on ammatiltaan myös lähihoitaja, joka tuo ihmisten kohtaamiseen lisää osaamista. Tarkempi esittely tulee myöhemmin.

Saija

Saija on vastavalmistunut hevostenhoitaja ja harrasteohjaaja. Saija työskentelee tallilla, osallistuu päivittäiseen hevostenhyvinvoinnista huolehtimiseen sekä asiakaspalveluun.

Saijaa nähdään paljon myös minitunneilla ja maastoretkillä asiakkaiden kanssa. Saija harrastaa luonnossa liikkumista, lukeminen ja kirjoittaminen ovat lähellä sydäntä.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Henna

Henna on alkuperäisiä Ronivaaralaisia ja tarkka moniosaaja. Hänet nähdään monissa toimissa tallilla ja lähihoitajana häntä nähdään myös kuntoutusasiakkaiden kanssa.

Hän kouluttaa tilan nuoria ratsujen eskarissa ja vanhempiakin tarvittaessa. Henna on kulkenut Sannan rinnalla koko Ronivaaran olemassaolon ajan, joten hän tietää taustat ja tarinat kaikesta mahdollisesta. Esittely tulee myöhemmin.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Rebekka

Rebe on tallin monitoiminainen. Häneltä sujuu niin tarjoilut, kuin asiakaspalvelu ja toimistotyöt.
Hän osallistuu hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen ja hevosohjelmien tuottamiseen. Rebe nähdäänkin maastoissa ja monipuolisesti erilaisissa ohjelmissa. Ravintola-alan ja ohjelmapalvelujen ja eräopaskokemus ovat hyvä tausta hevosohjelmien tuottamiseen.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Lotta

Lotta nähdään monipuolisesti Ronivaaran toimissa mukana. Iloinen Lotta on hyvä lasten kanssa, osallistuu ohjelmien tuottamiseen sekä hevosten hoitoon.

Jarmo

Jarmo on Ronivaaran Puuha-Pete, joka korjaa kaiken mikä on rikki sekä rakentaa kutakuinkin mitä vain, mikä ruutupaperille osataan piirtää. Hän toteuttaa suunnitelmat, tai tekee vielä vähän paremman version suunnitelmasta. 🙂

Harrin aisaparina pihapiirin rakennuspuuhissa toimiva Jarmo on tärkeä osa Ronivaaran talliyhteisöä. Näiden miesten käsissä on monet suunnitelmat muuttuneet konkreettisiksi rakennelmiksi.