hessu, sh-ruuna junttihurmuri

Perinteinen ruuna, joka ei esittelyjä kaipaa

Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

rehellinen ruuna

Hessu, oikealta nimeltään Junttihurmuri, on oikea hurmuri 😀 Hessu on hyvärakenteinen, sporttinen noin 160 korkea piirtopää; reipas ja monipuolinen suomenhevosruuna. Hessu on syntynyt 2001, sukutiedot sukupostissa.

Ruunalta ei virta näytä loppuvan ja sen silmäkulmassa on aina pieni pilke. Käsitellessä Hessu on asiallinen. Laumassa Hessu on usein johtaja. Alkuvuosien virka-intoisuus on lauhtunut ja Hessu ottaa lunkisti uudet kaverit mukaan.

Hessu on hyvä esimerkki suomenhevosen monipuolisuudesta. Se on ehtinyt tehdä monenlaisia hevosen hommia ja toiminut kaikissa niissä. Hessu on juossut kilpaa raveissa ja samaan aikaan hypännyt esteitä aluetasolla, kokeillut kenttää tutustumisluokissa sekä toiminut vikellyshevosena ja vääntänyt tietenkin koulua.

Ruska Laukan tallilla suomenhevosia Ruka-Kuusamossa

Monipuolinen veikko

Hessu on kiva ratsastaa. Hessulla on oma moottori ja se omaa suomenhevoseksi laadukkaat, isot liikkeet. Siksipä Hessu ei olekaan ihan aloittelijoiden ratsu, vaikka onkin tottelevainen, mukava ja reipas ratsastaa.

Hessu on esteillä erittäin varma ja kokenut. Yli mennään mistä vaan ja miten vaan. Ellei kuski ole varma miten tehdään, Hessu pelastaa, aina. Se on kisannut aluetasolla 100 luokkaa ja kentässä tuttaria. Koulupuolella Hessu on HeA tasoinen, avot, sulut, väistöt ja taivutukset sujuvat rutiinilla.

Maastossa Hessu toimisi omasta mielestään aina porukan vetohevosena, mutta myös jonossa meneminen on jo opeteltu. Johtajana se on aina hereillä ja pitää myös kuskin hereillä. Ajaessa Hessu on reipas ja viimeinen aluevaltaus rekiajelut sujuvat innolla. Hessu on mukana lähes kaikessa mitä hevosten kanssa keksitäänkään tehdä.

Gallery not found.