helmi sh-tamma E. V. Helkyn helmi

Lämmin syli, niin lapsille kuin aikuisillekin

Ruska Laukan tallilla suomenhevosia Ruka-Kuusamossa

SYDÄN TÄYTTÄ KULTAA

Hellyttävä ja sydämellinen Helmi on reipas suomenhevostamma, joka suloisella olemuksellaan talsii monen eri ikäisen heppatytön ja naisen sydämeen. Helmin löydät myös sukupostista. Helmi on 160 cm korkea, tömäkkä suomineito. Itsellinen tamma on laumassa kaikkien kaveri ja viihtyy muiden tammojen ja lauman kanssa hyvin. Helmille käy kaikki, ja vielä vähän paremmin jos siitä saa ruokapalkkaa.

Helmi on herttanen, ystävällinen ja suloinen tamma, joka on olemukseltaan rauhoittava ja aseistariisuva. Taitava tamma on loistava eläinavusteisissa toiminnoissa kaikenlaisten ryhmien ja yksilöiden kanssa.

Helmiä voisi jopa kutsua Sapiinan manttelinperijäksi. Vaikka Kavionjäljet on isot täytettäväksi, Helmin kaviot voi täyttää Sapiinan jalanjäljet. 

Metsätarhat, aukeat pellot sekä yhdessä asuminen pihatoissa tukevat hevosten hyvinvointia Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

LETKEÄ HELMI

Helmi on kaikenikäisten suosikki myös tunneilla. Helmi taitaa koulukiemurat HeA tasolle ja hyppää mukavasti hyvällä tekniikalla ratana 90 cm. Helmillä on ison sydämen lisäksi isot ja elastiset liikkeet ja laukka on mukavaa ja matkaa-voittavaa. Helmi on koostaan huolimatta ketterä esteillä, jonne tavoitteena onkin kouluttautua lisää.

Tamma viihtyy ja käyttäytyy mallikkaasti maastoissa, tunneilla, hevostoiminnassa, valmennuksissa, kisoissa, siis jokapaikassa. Helmi menee niin maastoissa kuin tunneillakin lanteet keinuen ja häntä heilahdellen ja nähdään mukana kaikissa Ronivaaran hommassa.