Ruska Laukan tallilla kavereiden kanssa hengailua Ruka-Kuusamossa

Koiravoimat osana yhteisöä

Sosiaalipedagoginen koira-avusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Lilli

Kiharakarvainen noutaja, s. 2020.
Lilli on reipas ja rohkea tyyppi, jolle maailma on ehdottoman täynnä mahdollisuuksia. Lilli työskentelee sujuvasti asiakkaiden kanssa eri paikoissa, keskustan ryhmä- ja terapiatiloissa onkin Lillin iki-oma toimipiste, jonne on mukava mennä pienten tai isompien asiakkaiden kanssa suoraan koulusta, tai milloin vain. Lillil on myös vakiokalustoa palavereissa ja muissa tapaamisissa.

Lilli pitää myös retkeilystä, koira-agilitystä, leikeistä, oikeastaan mistä vaan aktiviteeteita. Mutta ennen kaikkea Lilli pitää asiakkaista ja heidän kanssaan puuhaamisesta, ja se on Lillin supervoima.

Lillin erikoistaitona on ihmisten sulattaminen ja ovien avaaminen. Lilli on erittäin oppivainen ja toiminnallinen tyyppi joka toimii asiakkaiden kanssa sekä tilalla, että tilan ulkopuolella.

Lotta

Kiharakarvainen noutaja, s. 2016
Rauhallinen, jopa hiukan laiskanpulskea ja ystävällinen Lotta toimittaa Ronivaaran vanhemman tallipäällikön virkaa.

Lotta on näpäärä pelaamaan pelejä ja kulkemaan mukana retkillä. Lotta osallistuu kaikkeen, mistä saa palkaa ja tekee sen innolla. Lotan supervoima on keksia tallinväen päänvaivaksi myös monenlaisia keinoja saada herkkuja, tai vaikkapa jonkun eväsleivät.

Lotta osallistuu toimintaan mielellään myös ratsastustuntien apuopettajana sekä asiakkaiden vastaanottokomiteana.

Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa