olympiahuumaa ronivaarassa

Ronivaarassa tapahtuu

Eräänä pakkaspäivänä Ronivaarassa pidettiin meidän ihka omat olympialaiset maatilatoiminnan ryhmän kanssa. Lajeja näihin kisailuihin mahtui kaikkiaan neljä; ponijalkapallo, frisbeen heitto, pehmotikka sekä aitajuoksu. Ronivaaran pikkuponi Ulla toimi kilpailun ylituomarina ja virallisena valvojana, kuntoutuskoirien saadessa tärkeän roolin kolmen muun lajin avustajina.

Ensimmäinen virallinen kisalaji oli jalkapallo. Lajissa kilpailtiin pareittain siten, että parin piti yhteistyössä syöttää palloa Venni-ponille, jonka tehtävä kärkihyökkääjänä oli pukata pallo maaliin.


Kaikki osallistujat saivat lajista täydet pisteet, sillä Vennin osumatarkkuus ja sinnikkyys pallon pelaamiseen on tietenkin ensiluokkaista.


Toisena kilpailulajina oli frisbeen heitto. Pareilla oli käytössään neljä frisbee-kiekkoa, jotka oli tarkoitus saada heitettyä koriin. Mikäli joku kiekko sattuikin lentämään ohitse, niin ei hätää, osallistujilla oli mahdollisuus kerätä bonuspisteitä ohjaamalla kuntoutuskoira Halla hakemaan ja palauttamaan ohi menneet kiekot.
Tässä lajissa olikin hiukan enemmän hajontaa, mutta bonuspisteitä saivat kaikki! Saattoipa käydä kyllä niinkin, että bonuspisteiden toivossa ihan jokaista kiekkoa ei ehkä yritettykään saada koriin saakka… 🙂

Tikanheittopisteellä osallistujien tehtävänä oli heittää neljä pehmotikkaa tauluun, joista pisteet laskettiin yhteen. Bonuspisteitä oli jälleen mahdollista kerätä hyödyntämällä kuntoutuskoira Zelmaa ohi menneiden tikkojen palautuksessa. Tämä laji oli kuitenkin osallistujille selkeästi sen verran tuttu, että hajontaa ei juuri tullut, ja lähestulkoon kaikki tikat napsahtelivat tauluun!Viimeisenä vauhdikkaana lajina kilpailtiin aitajuoksussa. Osallistujien tehtävänä oli yhteistyössä saada kuntoutuskoira Lilli hyppäämään kolmen esteen kuja alusta loppuun saakka. Osallistujilla oli käytössään kaksi yritystä, parista toisen toimiessa kujan alussa lähettäjänä, ja toisen vastaanottajana. Suorituksesta otettiin tietenkin aika ja nopein suoritus sai eniten pisteitä.

Kilpailu sujui erinomaisessa hengessä toisiaan kannustaen. Kahvikupposen ääressä suoritetussa pistelaskussa voittajia onniteltiin rehdisti ja toivottiin kovasti, että Ronivaaran olympialaisia voitaisiin kisata huomattavasti normiolympialaisten kahden vuoden väliä useammin, ehkä vaikka kerran kuukaudessa olisi hyvä 😉