Työhyvinvointi ja työnohjaus

Lisää työhyvinvointia ja vaali työkykyä Ronivaarasssa eläinten ja luonnon parissa

työhyvinvointia hevosista

Ronivaaran viihtyisä luontoympäristö tarjoaa miellyttävät puitteet työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja työyhteisöjen kehittämiseen. Järjestämme vuoden ympäri työhyvinvointia tukevia luonto- ja eläinavusteisia vierailuja ja virkistyspäiviä yrityksille, sekä yhteisöille. Työhyvinointiohjelmat ja vierailut sopivat kaikenkokoisille yrityksille ja yhteisöille. Yksittäinen vierailukin on voimaannuttava ja virkistävä.

Rauhallinen maalaispihapiiri ja luontoympäristö tarjoavat innostavat puitteet työhyvinvonvoinnin tukemiseen sekä oman työn tarkasteluun. Jos olet kiinnostunut tarkastelemaan ja kehittämään omaa itseäsi, työnohjaus on siihen oiva tapa. Prosessimuotoinen ratkaisukeskeinen eläinavusteinen työnohjaus sopii erityisesti yksilö- ja pienryhmätyöskentelyyn.

Ruska Laukka tallin pihapiiristä kesä- ja talvikuvia Ruka-Kuusamossa

Ratkaisukeskeistä työnohjausta luonnossa ja eläinten parissa

Ratkaisukeskeinen luonto- ja eläinavusteinen työnohjaus on vuorovaikutuksellinen ja keskustelevaa työnohjausprosessi, joka sisältää elämyksellisiä hevosten kanssa tai luontoympäristössä tehtäviä harjoitteita sekä keskustelua. Työnohjauksen sisällöt ja prosessi suunnitellaan aina henkilö ja ryhmäkohtaisesti. Eläin- ja luontoavusteiseen työnohjaukseen osallistuja ei tarvitse aikaisempaa kokemusta eläinten kanssa toimimisesta.

Työhyvinvointipalvelu on kokonaisvaltainen työhyvinvointia lisäävä palvelu, jonka sisältö suunnitellaan vastaamaan juuri sinun tai työyhteisösi tarpeita. Voit tulla yksin, tai pienellä porukalla. Yksilötyöskentelyssä pystymme paneutumaan juuri Sinun työhyvinvointia lisääviin teemoihin hevostyökavereiden kanssa. Työhyvinvointipalvelu on myös hyvä tapa jatkaa tyhy-päivien jälkeen oman työyhteisön kanssa työhyvinvointia lisääviä tapaamisia.

Työn ja työyhteisön kehittämistä eläinten kanssa

Eläimillä on voimaannuttava ja jaksamista lisäävä vaikutus ihmisiin. Ohjatut, kokemukselliset harjoitukset hevosten kanssa tarjoavat hyvän perustan työhyvinvointia ja itsetuntemusta lisäävään työskentelyyn. Hevosavusteinen työskentely sopii erittäin hyvin ryhmille, osallistumiseen ei tarvitse todellakaan aikaisempaa hevoskokemusta.

Eläimet antavat aidon ja oikeaikaisen palautteen ihmisen asenteista ja käyttäytymisestä. Tämän vuorovaikutuksen avulla voimme tarkastella lähemmin vuorovaikutusta esim. työyhteisössä tai omaa suhtautumista ja asennetta työskentelyyn ja elämänhaasteisiin.

”Hevosen kanssa näen itseni suhteessa työasioihin paremmin.”

työhyvinvointiasiakas

Voimaantumista ja oivalluksia luontoympäristössä

Hevosten kanssa työskennellessä vuorovaikutustaidot ja palautteen antamisen ja saamisen taidot kehittyvät huomaamatta. Vuorovaikutuksellinen työskentely hevosen kanssa, auttaa käsittelemään työhön ja jaksamiseen liittyviä teemoja ja hevonen antaa suoran palautteen.

Sanna opiskelee tällä hetkellä Ratkaisukeskeiseksi luoto- ja eläinavusteiseksi työnohjaajaksi, suomen ensimmäisten eläinavusteisten työnohjaajien joukossa. Kysy vapautuvia paikkoja sähköpostitse.

Kysy rohkesti lisätietoja, ja juuri teidän työyhteisölle sopivaa tapaa lisätä yhdessä työhyvinvointia!