Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

uusia ronivaaralaisia

Ronivaarassa tapahtuu

Kesän aikana olemme saaneet uusia eläinystäviä Ronivaaraan. Kurkkaa kuvat iloisista kavereista!

Ensimmäisenä esittelyyn uusi hevosystävämme Kiikun Jonna eli Jonna. Lempeä Jonna rakastaa hoidettavana olemista ja toimii niin maasta käsin, vaelluksilla kuin ratsastustunneillakin. Vaikka 21-vuotias Jonna ikänsä puolesta kuuluisikin jo ikäneito-sarjaan, ei sitä nuorekkaasta ulkoisesta olemuksesta kyllä arvaisi.

Jonna-Mummis

Keväällä joukkoomme liittyivät myös uudet tallikissat Laila (Kinnunen) ja Olavi (Virta). Pariskunta liikkuu tallin ympäristössä ja on usein tavattavissa loimitelineen päältä. Varsinkin harmaaraidallinen Laila on hyvin sosiaalinen ja seurustelee mielellään myös vieraiden ihmisten kanssa. Olavi on miehiseen tyyliin hiukan varautuneempi, mutta tuttu talliporukka saa siltäkin joka aamu kehräykset. Molemmat kattimatit pitävät myös koirista.

Laila Kinnunen
Olavi Virta

Koirista puheenollen, keväällä myös kuntoutuskoiraosasto sai uuden jäsenen! Labradorinnoutaja Zelda, eli tutummin Zelma tai Selma, liittyi Marin koiravoimiin. Selma on nuoresta iästään huolimatta rauhallinen ja sujahtanut mukaan Ronivaaran arkeen ja asiakastyöhön hyvin vaivattomasti. Luonteeltaan Selma on kiltti, oppivainen ja noutajille tyypilliseen tapaan perso ruualle sekä rakastaa erilaisia leikkejä ja pelejä.

Selma

Bää-osasto on kesän aikana sekin kasvanut kolmella uudella jäsenellä. Lauman mustat lampaat Milla Magia, Matami Mimmi sekä Lempi ovat uteliaita ja seurallisia. Pienin ja pippurisin Milla Magia on joukosta rohkein, Lempi nimensä mukaisesti rakastaa rapsutuksia ja Matami Mimmi usein ensin hetken tarkkailee, ennen kuin liittyy touhuihin mukaan.

Lempi
Milla Magia
Matami Mimmi

Ps. Meillä olisi vielä paikka auki uudelle hevos- ja/tai poniystävälle. Tietäisitkö jonkun huipputyypin, joka sopisi joukkoomme?