Maastoratsastusta suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaMaastoratsastus suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaMaastoratsastusta suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla lintuperspektiivistä katsottuna Ruka-KuusamossaMaastoratsastusta suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaMaastoratsastus suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla Ruka-KuusamossaMaastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Maastovaellukset Ruka-Kuusamossa

Ratsasta suomenhevosilla ja poneilla Ruka-Kuusamon maisemissa kaikkina vuodenaikoina.

Ruska Laukka on Suomen Ratsastajainliiton laatutalli

Maastoon varmajalkaisilla suomenhevosilla

Maastoratsastus suomenhevosella sopii mainiosti kaiken tasoisille ratsastajille ensikertalaisista kokeneisiin. Rauhalliset ja luotettavat hevoset ovat turvallinen kumppani kuusamolaisessa metsässä kaikkina vuodenaikoina.

Suomenhevonen on lempeä ja varmajalkainen kansallisaarteemme.

Ratsasta metsässä ja vaarojen rinteillä

Maasto-ohjelmista löydät muun muassa rennon maaston, rauhallisen maastoretken perheille sekä maastoratsastusvaellukset kokeneille, joissa mukana ovat kaikki askellajit. Maastoretkillä ratsastetaan Ronivaaran tilan yksityisillä metsäteillä, tunnelmallisilla poluilla, avarilla pelloilla ja vaarojen rinteillä. Maastossa edetään aina ryhmän tason mukaan.

Toimimme vastuullisesti. Ruska Laukka on Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli. Meille on myönnetty Business Finlandin Sustainable Travel Finland- merkki osoituksena vastuullisesta matkailupalvelujen tuottamisesta.

Varaa maastoratsastus, tutustu saapumisohjeisiin ja tule kokemaan pohjoinen luonto yhdessä suomenhevosten kanssa.

maastovaellukset ja ohjelmat

Pidemmät maasto-ohjelmat

Tutustu muihin hevosohjelmiin

Hevosohjelmat

Ikimuistoinen retki suomenhevosten ja ponien maailmaan odottaa sinua. Suomenhevosohjelmista löydät yksilöllisiä ratsastus- ja rekiretkiä sekä tilavierailuja pienelle porukalle, koko perheelle ja isollekin seurueelle.

Tule hevosretkelle maalaismaisemaan ja tutustu Ruska Laukan rauhallisiin ja ystävällisiin hevosiin. Lapsia ilahduttavissa ohjelmissa ovat mukana myös miniponi Venni ystävineen. Suomenhevosohjelmista löydät rentouttavat maastoratsastusretket, jotka sopivat myös ensikertalaisille.

Tutustu ohjelmiin

Rekiajelut

Koe ikimuistoinen retki lumisessa metsässä suomenhevosen vetämässä reessä. Narskuva pakkanen, vaaramaisemat ja hevosen vakaa askellus tekevät retkestäsi täydellisen.

Rekiajelut sopivat kaikenikäisille ja erityisesti perheille ja pienille porukoille. Retki voidaan toteuttaa usealla reellä ja retkelle voi osallistua myös ratsailla.

Rekiajeluun voi liittää tilavierailuohjelman ja tilata lisäpalveluna tarjoilut kyläsepänpajan tulille.
Tervetuloa tutustumaan hevosiin ja nauttimaan perinteisestä rekiretkestä Ronivaaran idylliseen maisemaan!

Tutustu ja varaa

Ratsastustunnit

Osaava ja ystävällinen ohjaus auttaa sinua ja hevosta muodostamaan tasapainoisen ratsukon. Saat kehittyä ratsastajana sinulle sopivaa tahtia. Voit aloittaa yksityistunneilla, siirtyä ryhmätunneille, osallistua leireille ja edetä valmennuksiin.

Ronivaaran tilan ratsastuskenttä, maneesi ja maastot ovat turvallisia ja miellyttäviä paikkoja harrastaa.

Ruska Laukassa hevosen ja ihmisen yhteys ja hyvinvointi ovat tärkeintä kaikessa tekemisessämme.

Varaa ratsastustunti

Tilavierailut

Tervetuloa mukaan pohjoisen hevostilan elämään! Tilavierailulla ja muissa ohjelmissa pääsette tutustumaan ja osallistumaan tilan arkeen; luonnon, eläinten ja ihmisen rinnakkaiselon juhlaan.

Elämyksiä, kokemuksia, voimaa ja iloa tuottavilla tilavierailuilla pienryhmissä tutustut eläimiin, niiden kanssa komminikointiin, eläinten hoitamiseen ja muihin tilan töihin.

Tervetuloa Ronivaaraan, pohjoiselle hevostilalle kuusamolaiseen vaaramaisemaan.

Tutustu tilavierailuohjelmiin

Lasten ohjelmat

Järjestämme perheen pienimmille ikimuistoiset poniohjelmat, talutusratsastukset ja kärryajelut poneilla turvallisesti sekä kentällä että maastossa. Minishettis Venni ystävineen tarjoavat ohjelmaa, talutusratsastusta ja ajelua.

Lasten hevostilavierailuohjelman yhteydessä voimme myös hoitaa poneja ja ja tutustua tilan muihin eläimiin. Samalla reissulla pääset tutustumaan maatilan elämään ja alkupäräisrotuumme Suomenhevosiin.

Tutustu lastenohjelmiin

”Maastoretki oli kiva kokemus lumisateesta huolimatta. Ihanat hepat ja auttavainen henkilökunta tekivät niin tytön kuin äidinkin päivästä ikimuistoisen. Kiitos!”

turisti
Maastoratsastusta suomenhevosilla Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Palautteita maastoretkistä