Ronivaaralaiset

Olet lämpimästi tervetullut joukkoon, joka muodostuu sekä eläimistä että ihmisistä.

Ruska Laukan tallilla ratsastus- ja teemapäiviä harrastaja perheiden kanssa Ruka Kuusamossa

Ihmiset

Ruska Laukassa myös ihmiset ovat yhtä laumaa. Yrittäjäperhe ja tilan työntekijät viettävät rentoa ja rauhallisen iloista arkea, johon sinun on helppo tulla mukaan.

Eläinten ja ihmisten hyvinvoinnin eteen työskentelevien ronivaaralaisten supervoimia ovat tasavertaisuus, ammattitaito ja aitous. Olet lämpimästi tervetullut.

Hevoset

Luotettava, taitava, persoona, hyvinvoiva, onnellinen – sellaisia ovat Hessu, Neiti, Roosa, Aime, Helmi ja kaikki muut Ruska Laukan hevoset. Metsäisillä laitumilla ja pihatoissaan elävät hevoset ja ponit ovat hevosharrastajan luottokumppaneita ja hyvinvoinnin ja eläinavusteisen työskentelyn ammattilaisia.

Kansallisaarteemme suomenhevosen monipuolisuutta vaalivalla tallilla pääset tutustumaan monen ikäisiin, kokoisiin ja näköisiin hevosiin ja Venni ja Ulla poneihin.

Ruska Laukka tallin pihapiiristä kesä- ja talvikuvia Ruka-Kuusamossa

” Nykyajan mummolassa kaikilla on oikeus olla oma itsensä, juuri sellaisena kuin olet.”

Sanna

Koirat

Ronivaarassa työskentelee myös koiria eläiavustiesesti ryhmien kanssa. Ronivaarassa asustaa tallipäälliköt, Lotta ja Lilli. Kiharakarvaisetnoutajat nähdään myös mukana asiakkaiden kanssa. Välillä myös vähän omissa jutuissa, joista isäntäväki ei aina perusta…

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Lampaat

Lampaat elävät Ronivaarassa rauhallista rinnakkaiseloa hevosten kanssa. Tyytyväiset, hymyilevä ja pehmeät lampaat tuovat iloa ja turvaa. Niiden hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä osa tilan eläinavusteista toimintaa.

Hyvinvoiva ja tasapainoinen eläin tukee lempeästi asiakkaan kuntoutumista.

KAnat

Kanojen kanssa istuskelu on mukavaa. Ronivaarassa ympäri vuoden asuvat eläinavusteiseen työskentelyyn koulutetut kanat ja kukko nauttivat huolenpidosta, opastavat rauhoittumiseen ja tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia. Kontakti luottavaisen kanan kanssa on elämys.