Ruska Laukka talli, Maastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Maastoretki ja tilavierailu 1,5h

Ruska Laukka talli, Maastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

1,5h

2-10

Keskitaso, Vaativa, Kokematon, Vähän kokenut, Edistynyt, Kokenut, Liikuntarajoitteinen

Ryhmä, max.10 hlöä

105,00 €

Nauti turvallisesti ratsastusretkestä vaaramaisemaan hevosilla tai poneilla. Vierailun aikana tutustut myös suomenhevostilan elämään ja tutustut tilan muihin eläimiin. 

Suomenhevosella pohjoisessa

Yksityinen maastoretki ja tilavierailu on ohjelma, joka sopii kaikille ja monenlaisille seurueille. Aikaisempaa ratsastuskokemusta ei tarvita.

Vierailun aikana tutustutte idylliseen Ronivaaran tilaan ja kansallisaarteeseen suomenhevoseen. Ohjelmaan sisältyvä maastoratsastusretki sopii myös ensimmäistä kertaa ratsastaville. Oppaamme kulkeva tarvittaessa kävellen ratsukon rinnalla maastoretken ajan.

Seurueenne tutustuu ohjelman aikana arktisen maatilan verkkaiseen elämäntyyliin. Tutustutte tilan eläimiin ja pääsette hoitamaan ja ruokkimaan niitä. Tilalla asustaa suomenhevosia, shetlanninponeja, lampaita sekä kanoja. Lapsia ilahduttavat erityisesti  shettiskaverin Vennin ja vekkuleiden lampaiden puuhat.

Maastoretki koillismaalaiseen vaaramaisemaan toteutetaan seurueelle sopivalla tavalla. Retkellä kuljetaan varmajalkaisilla ja rauhallisilla suomenhevosilla tilan yksityisillä metsäteillä. Maastoretki kuusamolaisessa luonnossa yhdessä suomenhevosen kanssa on elämys kaikkina vuodenaikoina.

Ratsaille noustaan esteettömältä ja hevosystävälliseltä rampilta. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille.

Maastoratsastusta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa
Sosiaalipedagoginen eläinavusteinen toiminta Ruska Laukan tallilla Ruka-Kuusamossa

Retken yhteyteen voit varata maittavat tarjoilut tulilla. Halutessanne voitte nauttia omat eväät pihapiirin tulipaikalla ohjelman jälkeen. Ennakkotilauksesta toimitamme maittavat retkieväät tulille (+8€) tai keittolounaan (+20€) hlö. Paketti sisältää suolaisen ja makean retkievään, suosimme paikallisia raaka-aineita.

Minimi henkilömäärä nettivarauksessa on 2 hlöä. Jos ole tulossa yksin, kysy sinulle sopivaa ryhmää info@ruskalaukka.fi. Retkiä myös muina aikoina varauksesta, myös yksityisretkiä ajasta riippuen.

Pyydämme ystävällisesti varaukset ennakkoon. Muita retkiä ja eripituisia maastoratsastuksia löydät kaupasta tai voit varata sähköpostitse info@ruskalaukka.fi tai puhelimitse +358 40 5300 603.
Hinnat sisältävät alv:n 10%. Maksutavat luotto- ja pankkikortti, käteinen, Smartum, Edenred, lahjakortti ja nettimaksu.

Toimimme vastuullisesti. Meille on tärkeää sekä ihmisten, että eläinten hyvinvointi. Ruska Laukalla on Business Finlandin Suitanable Travel Finlandin merikki osoituksena vastuullisista matkailupalvelujen tuottamisesta. Tärkeät arvot kuten turvallisuus, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja eettisyys näkyvät jokapäiväisessä arjessa. Kiinnitämme erityistä huomiota yleiseen siisteyteen ja toimivaan toimintaympäristöön niin turvallisuuden kuin esteettömyydenkin kannalta.

 Varaa ohjelma

Meiltä saat

 • Turvalliset ja osaavat hevoset
 • Ammattitaitoinen ohjaaja
 • Opastus tallissa ja maastossa
 • Kypärä (huomio- tai turvaliivi)
 • Pukeutumis- ja sosiaalitilat käytössäsi
 • Ryhmävakuutus asiakkaille
 • SRL:n vakuutus satunnaisille ratsastajille

Lisäpalvelut

 • Ratsastusvaatteet
 • Kuljetuspalvelu Rukan ja Kuusamon keskustasta
 • Ruokailut tai tarjoilut tulille
 • Muut eläin- ja luontopalvelut

ohjeita

 •  Pukeutuminen, vaatteet ja kengät vuodenajan ja sään mukaan, aina pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita
 • Tukevat jalkineet esim. vaelluskengät, kumisaappaat ja käsineet, ei lepattavia vaatteita, huiveja tai reppua
 • Muilla tallilla käytössä olleet varusteet täytyy desinfioida ennen tallille tuloa
 • Tallialueella tupakointi ei ole sallittua