Ratsastustunnit

Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

Tunteja säällä kuin säällä 

Tuntien pakkasraja on -20 astetta, joka ylittyy harvoin Ronivaarassa ja lähes koskaan tiiviissä hallissamme. Ronivaaran on korkealla ylängöllä ja seudun pakkaset ehtivät harvoin kiivetä vaaran päälle. Talvisin Ronivaarassa on aina 5-10 astetta vähemmän pakkasta kuin muualla Koillismaalla ja ainakin saman verran enemmän lunta! Maneesissa on 5 astetta vähemmän pakkasta kuin Ronivaarassa, eli lähes aina on aika mukava ratsastuskeli.

Ratsastamme monipuolisesti. Kaikki vakioryhmät pääsevät säännöllisesti myös maastoon.

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Aloittelijalle ja harrastajalle 

Minitunti on yksilöllinen 1 – 4 hlön tunti, jolla saat paljon henkilökohtaista opastusta. Tunnilla opetellaan varustamaan hevonen ja ratsastuksen perusteet rauhassa, perusteellisesti. Opiskellaan itsenäisesti ratsastamaan askellajit ja ratsastuskentän tiet, joten minitunnilta siirtyminen alkeisryhmään sujuu vaivatta. 

Alkeisryhmä jatkaa minitunnilla opittujen taitojen harjoittelua. Ryhmä harjoittelee lisää ratsastuksen perusasioita ja ratsastajan apuja mm. askellajit, keventäminen ja hevosen ohjaaminen eri askellajeissa. Hevosen kanssa toimiminen ja hevosen hallinta erilaissa tilanteessa. 

Perusryhmä harjoittelee ratsastuksen perusteita ja istuntaa, he varustavat jo hevosia itse, autetaan tarvittaessa. Ryhmä ratsastaa HeC asioita perusmerkkitasolla; siirtymisiä, askellajeja ja ratsastuskentän teitä. Ryhmässä ratsastetaan monipuolisesti, myös puomeja ja esteitä sekä käydään säännöllisesti maastossa. 

Ruska Laukan tallilla valmennus-, yksityis-, pari-, pienryhmä ja mini tunnit Ruka Kuusamossa

Kokeneemmille

Jatkoryhmä taitaa jo askellajit ja työskentelee niiden sisällä monipuolisesti. Ryhmäläiset osaavat laittaa hevoset valmiiksi itsenäisesti ja ratsastavat erilaisilla hevosilla. Jatkoryhmäläiset tekevät HeB-A tehtäviä; väistöjä, taivutuksia, vastalaukkoja, etu-ja takaosakäännöksia, siirtymisiä askellajien sisällä, istunta on vakaa ja apujenkäyttöön kiinnitetään huomiota. Esteillä ja puomeilla tehdään monipuolisia harjoituksia.

Valmennus- ja pienryhmissä keskitytään määrämuotoiseen treenaamiseen, erilaisten hevosten ratsastamiseen. Ryhmäläiset käsittelevät sujuvasti erilaisia hevosia. Kouluratsastustehtävät ovat haastavampia, taivutuksia, keskiasellajeja, lisäyksiä sekä erilaisia kavalettiharjoituksia. Esteillä tehdään vaihtelevien tehtävien lisäksi säännöllisiä rataharjoituksia. Valmennusryhmäläiset osaavat jo soveltaa oppimaansa ja ratsastavat pienin avuin HeB -> tasolta ylöspäin.

Vakiotunneilla käyvillä jatko- ja pienryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua valmennuksiin ja käydä kisoissa Ronivaaran hevosilla. 

Ruska Laukan tallilla kesäleiriläisten puuhia hevosten kanssa Ruka-Kuusamossa

Hevostoimintatunnit

Ryhmät ovat elämyksellisiä ja rauhallisia pienryhmiä, jossa painotus ei ole pelkästään ratsastuksen opettelussa, vaan myös yhteistyössä ja yhteyden löytämisessä hevosen kanssa. Toki opiskelemme myös ratsastusta sekä hevostaitoja, mutta rauhallisessa pienryhmässä opit myös mm. hevosen kanssa kommunikointia ja maastakäsin työskentelyä. Samalla opit ymmärtämään ja tulkitsemaan hevosen eleitä sekä ilmeitä ja opit oman kehonkäytöllä kommunikoimaan hevosen kanssa. Matkalla hevosten maailmaan, opit myös samalla lisää itsestäsi. 
Hevostoiminta soveltuu kaikenikäisille, jotka haluavat touhuta hevosten kanssa monipuolisesti. Toiminta suunnitellaan ryhmän iän ja toiveiden mukaan. Harjoitellaan sekä ratsastusta, että muuta hevosten kanssa tapahtuvaa toimintaa. Omia ryhmiä lapsille, nuorille, sekä aikuisille,. Mahdollista aloittaa myös perheen uusi harrastus yhdessä tai perustaa oma ryhmä, jossa on esim. tuttavaporukan tai perheen eri-ikäisiä jäseniä. 

MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantaiLauantaiSunnuntai
9-15– Hevostoiminta
– Maastot
– Hevosohjelmat
– Hevostoiminta
– Maastot
– Hevosohjelmat
– Hevostoiminta
– Maastot
– Hevosohjelmat
– Hevostoiminta
– Maastot
– Hevosohjelmat
– Hevostoiminta
– Maastot
– Hevosohjelmat
– Minitunnit
– Pienryh-mätunti
– Maastot
Ei tunteja
15-16– Hevostoimintatunti– Lasten minitunti– Hevostoimintatunti– Pienryhmätunti– Minitunti/alkeet
16-17– Lasten perustunti– Lasten alkeistunti
– Lasten hevostoiminta
– Hevostoiminta– Lasten perustunti– Lasten jatkotunti
17-18– Aikuisten omaan tahtiin ratsaille– Lasten alkeis-jatkotunti– Aikuisten perustunti– Valmennustunti
18-19-Minitunnit, pienryhmät (varauksesta)– Lasten jatkotunti– Aikuisten jatkotunti-Minitunnit, pienryhmät (varauksesta)-Minitunnit, pienryhmät (varauksesta)
Vakiotunneilla saattaa olla joitakin hajapaikkoja vapaana. Arkisin päivällä ja klo 18-19 väliselle ajalle voimme ottaa satunnaisesti pienryhmätunteja tai yksäreitä. Voit tiedustella vapaana olevia tunteja nrosta +358 405300 603 tai sähköpostitse info@ruskalaukka.fi. Sunnuntaina hevoset ja henkilökunta latautuvat ansaitusti seuraavaa vikkoa varten 🙂

Experiences with Finn horses in Ruska Laukka

Explore our national treasure Finn horse in Ruska Laukka programs!

Experience cross-country riding, sleigh ride in beautiful fell scenery, a whole family fun experience or individual, empowering encounter.